MOMIROVIĆ: Saobraćajnicom Požarevac-Golubac otvara se novo poglavlje za ulaganje u Podunavlje

Novosti online

21. 10. 2022. u 16:58

MINISTAR Momirović dodao je da se na ovaj projekat previše dugo čekalo i da je danas on samo jedan od 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica koje se grade, i naglasio da i u okolnostima kada je cela Evropa praktično zaustavila sve javne investicije, kada svi samo razmišljaju kako da obezbede struju i energente, mi nismo odustali ni od jednog projekta.

МОМИРОВИЋ: Саобраћајницом Пожаревац-Голубац отвара се ново поглавље за улагање у Подунавље

FOTO: Novosti

-Izgradnjom brze saobraćajnice Požarevac - Veliko Gradište – Golubac, Požarevac će postati pravi, moćni, industrijski centar Braničevskog okruga, i upravo ovom investicijom otvara se jedno potpuno novo poglavlje za ulaganja u Podunavlje- izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon obilaska radova na ovom projektu.

-Očekujem da do kraja sledeće godine spojimo Požarevac sa Koridorom 10 i da omogućimo ovom fantastičnom gradu direktnu vezu najkvalitetnijom infrastrukturom sa Beogradom, Nišem i celom Evropom- rekao je ministar Momirović.

FOTO: Novosti

 

Obilasku radova prisustvovali su kineski predstavnici izvođača radova, kao i direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić koji je ovom prilikom potvrdio da je dinamika radova dobra zahvaljujući efikasnom procesu eksproprijacije i istakao da je na izgradnji „Dunavskog koridora“ svakodnevno angažovano oko 200 ljudi sa isto toliko mehanizacije, pri čemu će se broj radnika značajno uvećati kada se počne sa radovima na objektima.

FOTO: Novosti

 

Brza saobraćajnica – državni put IB reda, autoput E75 Beograd – Niš (petlja „Požarevac“) – (obilaznica) – Veliko Gradište – Golubac, je projekat koji će doprineti boljoj pristupačnosti, ali i rasteretiti saobraćaj obilaznicama urbanih područja Požarevca i Velikog Gradišta. Takođe, uticaće na razvoj infrastrukture, ekonomije, privrede i turizma dodatnom popularizacijom važnih lokaliteta poput Smederevske tvrđave, arheološkog parka Viminacijum, tvrđava Ram i Golubac i Srebrnog jezera. Ukupna dužina brze saobraćajnice iznosi 68 km.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)