ŠOLAKOVI MEDIJI FALSIFIKOVALI IZVEŠTAJ IZ BRISELA: Rečenicu iz izveštaja EK iskoristili za napad na Telekom Srbija

Novosti onlajn

12. 10. 2022. u 18:10

MEDIJI u vlasništvu Junajted grupe i Dragana Šolaka najnovijim napadom na svoju tržišnu konkurenciju Telekom Srbija prekršili su etičke kodekse, i falsifikovali izveštaj Evropske komisije.

ШОЛАКОВИ МЕДИЈИ ФАЛСИФИКОВАЛИ ИЗВЕШТАЈ ИЗ БРИСЕЛА: Реченицу из извештаја ЕК искористили за напад на Телеком Србија

Foto Promo

U godišnjem izveštaju o napretku Srbije ka EU, kompanija Telekom je pomenuta u jednoj, potpuno neutralnoj rečenici, gde se konstatuje: “U toku je nekoliko sudskih sporova i postupaka u kojima su Telekom Srbija, čiji je većinski akcionar država, i privatne kompanije, kako u Srbiji tako i u inostranstvu, u kontekstu visoke koncentracije medijskog tržišta u Srbiji”.

Jedna jedina rečenica kojom se konstatuje da Telekom i “privatne kompanije” vode sudske sporove u kontekstu “koncentracije medijskog tržišta”. Pomenute “kompanije” su zapravo Junajted grupa, sa centralama u Holandiji i Luksemburgu, a u pitanju su sporovi u kojima Telekom tuži Junajted grupu, a Junajted grupi tuži Telekom i Republiku Srbiju.

Ova činjenica, kao i gubici u tržišnoj bitki protiv Telekoma, isprovocirala je Šolakove medije da otpuno neutralnu rečenicu iz izveštaja Evrospke Komisije prikažu kao “apel” Brisela.

Štaviše, portal "Nova" do te mere je izvrnuo činjenice, da su kao glavni naslov stavili doslovce: “Telekom će Srbiji doći glave: Vučić ignoriše apele, a ovaj problem može da nas blokira ka EU”.

Mediji u vlasništvu Dragana Šolaka su u prethodnih par godina objavili oko 4.000 negativnih priloga o Telekomu Srbija. I bar pedeset puta toliko o Aleksandru Vučiću, što mnogo govori o njihovom profesionalizmu i objektivnosti.

Telekom je jači od mržnje

Telekom nastavlja da pobeđuje, kao najuspešnija kompanija u sektoru telekomunikacija na prostoru čitave bivše Jugoslavije, da sa svojim poslovnim rezultatima obara sve rekorde, da korisnicima nudi najbolje digitalne usluge, najbolju telefoniju, najbolje medijske sadržaje od fudbala preko vesti do TV serija, Telekom nastavlja da se međunarodno širi i daleko van granica Srbije i regiona

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti