CURENJE GASA ZAUSTAVLJENO Danska: Postignut stabilan pritisak u Severnom toku 1

Novosti onlajn

02. 10. 2022. u 18:00

DANSKA agencija za energetiku saopštila je danas da je kompanija "Nord strim AG" obavestila da je postignut stabilan pritisak u oštećenom gasovodu Severni tok 1 i da to ukazuje da je curenje prirodnog gasa zaustavljeno.

ЦУРЕЊЕ ГАСА ЗАУСТАВЉЕНО Данска: Постигнут стабилан притисак у Северном току 1

Foto: Tanjug

Prošle nedelje otkrivena su ukupno četiri curenja na gasovodima Severni tok 1 i 2 u Baltičkom moru u blizini Danske i Švedske, preneo je Rojters.

Iako nijedan od dva gasovoda nije bio u upotrebi u vreme eksplozija, oni su bili napunjeni gasom pa su se od ponedeljka videli mehurići na površini Baltičkog mora.

Juče je saopšteno da gas više ne izlazi iz gasovoda Severni tok 2.

 

BONUS VIDEO: 

Junak spasao Skoplje od novih žrtava: Ko je bio Maksim koji je prvi podvižnik Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (2)

NIKADA NIJE VIDEO ŽENU: Živeo je preko 80 leta, a život posvetio veri i Atosu - mislili da je Srbin