NEMAČKA će potrošiti najmanje 65 milijardi evra na zaštitu potrošača i kompanija od inflacije, izjavio je danas nemački kancelar Olaf Šolc, dva dana nakon što je „Gasprom“ saopštio da prekida isporuku gasa Severnim tokom 1 na neodređeno zbog kvara.

itekako

05.09.2022. 05:56

Koja budalaština...zar se nisu nasadili na vetrenjače prošlu zimu kada su zamrzle i nisu radile kad je najpotrebnije?? Ili Šolc nije obavešten???

Velja

05.09.2022. 06:56

Na prvi pogled svako bi rekao "koje su to basnoslovne pare". A onda ide proračun. Po 200 evra svakom studentu, po 300 svakom penzioneru, po 8(!) evra mesečno za dete, i subvencije na mesečne pretplate za gradski prevoz da bi dostigle cenu od oko 50-70 evra mesečno, u zavisnosti od grada. A kad je hleb ovde skočio na ceni za 30%, ulje za 123%, mleko za 29%, gorivo za 35-40%, itd, itd, itd, takozvana "pomoć" nije nikakva pomoć nego čisto podsmevanje nad narodom. Dok stotine milijardi sad idu na naoružavanje i "pomoć" ukrajinskim nacistima i u Ukrajini i ovde u Nemačkoj. Njima se ovde daju besplatni stanovi, sobe u hotelima, besplatna medicinska osiguranja (za koje ostali papreno plaćaju), po 1500 evra mesečno pa ih samo vidiš kako idu ljudi u kupovine dok nemački penzioner ne zna kako kraj sa krajem da sklopi, besplatan prevoz ot gradskog autobusa do aviona, ludilo nema granice!