SVE SPREMNO ZA VINSKI PRAZNIK U BEOGRADU: Sajam u znaku pića za bogove (FOTO)

J. Su.

30. 08. 2022. u 19:54

PRVI međunarodni sajam vina je jedinstvena manifestacija, ne samo zbog predstavljanja vinskog i gastronomskog turizma, već i zbog promocije turističkih destinacija zemalja "Otvorenog Balkana", rekla je ministarka turizma Tatjana Matić.

СВЕ СПРЕМНО ЗА ВИНСКИ ПРАЗНИК У БЕОГРАДУ: Сајам у знаку пића за богове (ФОТО)

Foto: Novosti

Beograd će prva četiri dana septembra biti domaćin velike manifestacije - revije vina, gastronomije i turizma koja okuplja tri države regiona - Srbiju, Albaniju i Severnu Makedoniju. Ministarka Matić je rekla da postoji veliko interesovanje za manifestaciju i da će se na Sajmu predstaviti 360 izlagača iz 22 zemlje.

- Naravno da je najveće interesovanje iz zemalja regiona - Albanije, Severne Makedonije, Crne Gore, ali mi imamo i goste iz Italije, Francuske, Argentine, Čilea - kazala je Matićeva.

Prvi međunarodni sajam vina će omogućiti vinogradarima, proizvođačima vina, predstavnicima vinarija, enolozima, somelijerima, kao i distributerima i trgovcima vinom iz regiona i šire da se predstave široj javnosti i prošire svoje poslovanje.

Prema rečima ministarke Matić, vinski turizam je u velikom zamahu u Srbiji, ali i u drugim zemljama u regionu. Kako je podsetila, u 2016. je bilo oko 239 proizvođača, a u ovoj godini ih ima više od 430.

- Inicijativa "Otvoreni Balkan" održavanjem ove manifestacije još jednom pokazuje koliko je ona važna za region - objasnila je Matićeva.

- Možemo mnogo više da postignemo, posebno u ovako teškim, ekonomski izazovnim vremenima u kojima živimo i koja nas čekaju.

Prvi međunarodni sajam vina "Vinska vizija Otvorenog Balkana" održaće se na Beogradskom sajmu, od 1. do 4. septembra 2022. Sajam se organizuje pod pokroviteljstvom vlada Republike Srbije, Severne Makedonije i Albanije, a u okviru inicijative "Otvoreni Balkan".

BONUS VIDEO - NAJVEĆA PLjESKAVICA NA SVETU: Leskovčani na "Roštiljijadi" ponovo oborili rekord

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)