DEJLI ESKPRES: EU se plaši smrtnog udara Rusije 2. septembra

Novosti online

28. 08. 2022. u 15:14

EVROPA će se u septembru suočiti sa ograničenjem isporuke gasa iz Rusije. Kako navodi Dejli ekspres, razlog su planirani radovi.

ДЕЈЛИ ЕСКПРЕС: ЕУ се плаши смртног удара Русије 2. септембра

Foto: Profimedia

Međutim, Evropska unija strahuje od smrtnog udarca Rusije 2. septembra. Severni tok 1 je već zaustavljen u leto 2022. godine, što je dovelo do burne reakcije Brisela. Evropa je morala hitno da napuni svoja skladišta gasa.

- Da li će Rusija uključiti gas? EU je u previranju jer bi Rusija mogla zadati smrtni udarac. Lideri EU zabrinuti su da bi Kremlj mogao produžiti zatvaranje (ST1) na duži period - kaže se u članku.

Cene goriva u Evropi su porasle u pozadini antiruskih sankcija i sukoba u Ukrajini. Čak i kratak prekid u snabdevanju gasom može značajno povećati ove brojke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
SKANDAL NA KONFERENCIJI: Delegacija Srbije napustila sastanak, sramne provokacije hrvatskog predstavnika

SKANDAL NA KONFERENCIJI: Delegacija Srbije napustila sastanak, sramne provokacije hrvatskog predstavnika

DELEGACIJA Srbije i zamenik predsedavajućeg Zajedničke komisije za odbranu i bezbednost Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević napustili su danas godišnji sastanak predstavnika komisija za odbranu i bezbednost parlamenata Jugoistočne Evrope nakon što je poslanik hrvatskog Sabora, govoreći o Savetu Evrope, rekla da će Priština biti primljena u Savet Evrope što je bila direktna provokacija upućena delegaciji Srbije.

12. 06. 2024. u 16:13

Komentari (3)

8 DANA VEĆ OD 560€ ALL INCLUSIVE Otkrijte raj na plažama Marsa Matrouh: Egipatska oaza na obali Sredozemnog mora!