GRADIMO I U NAJTEŽIM USLOVIMA: Vučić poručio u Šapcu - "Investitori traže auto-puteve"

Tanjug

25. 07. 2022. u 10:18

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić izjavio je danas da će budući auto-put od Rume do Šapca zajedno sa novim mostom na Savi i brza saobraćajnica Šabac-Loznica privući još puno novih investitora u taj deo Srbije.

ГРАДИМО И У НАЈТЕЖИМ УСЛОВИМА: Вучић поручио у Шапцу - Инвеститори траже ауто-путеве

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Odgovarajući na pitanja novinara o značaju tih saobraćajnica, Vučić je rekao da veoma važno da se gradi i u teškim uslovima, jer bez toga zemlja ne može da napreduje.

- To je strašno važno pošto to donosi veće plate i penzije, kao i nova radna mesta. U Šabac i Loznicu će zbog novih puteva ljudi radije dolaziti i u druge okolne opštine - naglasio je predsednik.

Kaže da su investitori koji su došli u Šabac i Loznicu kao uslov za svoje investicije tražili da im vlast obeća da će tu biti izgrađen auto-put i brza saobraćajnica.

- Hoće da im kamion bezbedno i što pre dođe na destinaciju - dodao je Vučić.

Istakao je da infrastrukturni projekti omogućavaju privredni rast, kao i rast BDP-a zemlje, na osnovu čega država i povećava plate i penzije.

Vučić je naveo da je prosečna plata u javnom sektoru 2014. godina bila 329 evra, a da je sada skoro duplo veća 635 evra i da će uskoro biti i značajno veća.

Napomenuo je da ako se uzme u obzir stopa inflacije, da su u odnosu na 2014. godinu veće za 65 do 70 odsto i da treba da se zapitamo da li smo za toliko stvarno više radili.

Vučić je rekao da nismo, već da je napravljen bolji sistem.

Podsetio je da će penzionerima biti uvećana primanja za ukupno 20 odsto do 1. januara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (23)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije