PREDSEDNIK VUČIĆ: "Da rastu plate i penzije"

Tanjug

31. 05. 2022. u 13:05

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je važno da u narednom periodu plate i penzije rastu, dodajući da je neophodno da se podstiče natalitet u našoj zemlji jer u suprotnom, kako kaže, nemamo kome da ostavimo zemlju.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ: Да расту плате и пензије

Foto: Tanjug

Vučić je, tokom obraćanja u Skupštini Srbije nakon polaganja zakletve za drugi mandat, kazao da inflacija ne sme da pojede plate i penzije, ukazujući na to da će novoformirana vlada morati da radi na tome da penzije prate plate.

Takođe, predsednik se osvrnuo i na to što svi, kako kaže, i predsednici, premijeri, ministri, analitičari, kritičari kada gostuju na televizijama kažu da nam je selo pusto i naveo je da je u celom svetu, a ne samo u Srbiji takav trend.

- Lepo nam je u gradovima, u celom svetu je takav trend i nisu ljudi u gradovima gori od onih koji žive na selu, a ni obrnuto. Nisu oni koji žive na selu, gori od onih koji žive u gradovima - kazao je Vučić i dodao da uz sve napore i sve što je učinjeno, teško će se promeniti trend napuštanja sela.

Navodeći da se često može čuti kako nemamo dovoljno dece, Vučić konstatuje da šta god da on kaže kako bi podstakao natalitet, bude predmet kritike.

- Nemamo kome da ostavimo zemlju, ma šta da kažete bićete predmet kritike jer ste nekoga uvredili jer želite da podstičete rađanje. Danas imamo mnogo više emisija i novinskih članaka o ljubimcima, nego o deci - kazao je Vučić.

Navodeći da su popularnije emisije i članci o ljubimcima, nego o deci, predsednik kaže da su kućni ljubimci i pas, i mačka, konji, papagaj, divni i da svakog od njih treba voleti na svoj način ali, kako primećuje, ne možemo da preživimo ako ne budemo imali dece.

- Ne možemo da preživimo ako nemamo one koji će da produže život državi - ukazao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

UKUS BOGATIH KVALITETNIJI: Da li svetski proizvođači imaju dvostruke aršine kada plasiraju robu u različite države