MINISTAR MALI: Do juče izdato 10 miliona fiskalnih računa sa QR kodom na novom sistemu e-fiskalizacije

Novosti online

13. 05. 2022. u 14:01

JUČE smo po prvi put prešli cifru od 10 miliona izdatih fiskalnih računa sa QR kodom na novom sistemu e-fiskalizacije. Izdata su ukupno 10.065.943 fiskalna računa, koji su automatski, u realnom vremenu, ušli u sistem Poreske uprave - napisao je ministar Siniša Mali na svom Instagramu.

МИНИСТАР МАЛИ: До јуче издато 10 милиона фискалних рачуна са QR кодом на новом систему е-фискализације

Foto: Printskrin/ mali_sinisa

- Osim što Poreska uprava ima bolji uvid u to šta se dešava na terenu, i građani mogu da provere da li su računi ispravni, tako što će skenirati QR kod i na taj način pomoći državi u borbi protiv sive ekonomije. Podsećamo da je novi model u Republici Srbiji obavezan od 1. maja 2022. godine.


Zahvaljujući novom sistemu, suzbija se nelojalna konkurencija, olakšava poslovanje, smanjuju troškovi na duži rok, ukida se nepotrebno administriranje i stvara bolji poslovni ambijent.


Ukida se trošak fiskalizacije/defiskalizacije kasa, godišnjih servisa fiskalnih uređaja, nestaje trošak kupovine i skladištenja takozvanih kontrolnih traka, ukida se pretplata kod mobilnih provajdera za GPRS.

Elektronska fiskalizacija je ključan projekat za uvođenje reda u naš fiskalni sistem, na kome su Ministarstvo finansija i Poreska uprava mnogo radili u protekle dve godine. Još jednom zahvaljujemo svim obveznicima koji su pokazali odgovornost i u zakonskom roku prešli na novi model. Zahvaljujući budžetskim prihodima, mi gradimo puteve, bolnice, škole, naučno-tehnološke parkove, pomažemo privredi i građanima u vreme krize, i zato je bilo važno da uvedemo red u ovaj sistem i da idemo u korak sa razvijenim zemljama - napisao je Siniša Mali na svom profilu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024