BRITANCI U PROBLEMU: Kupci jaja bi se mogli naći pred praznim policama

Novosti onlajn

20. 04. 2022. u 18:43

KUPCI jaja u Britaniji mogli bi se naći pred praznim policama, upozorili su poljoprivrednici, požalivši se na nisku otkupnu cenu jaja u supermarketima u razdoblju snažnog rasta troškova uzgoja.

БРИТАНЦИ У ПРОБЛЕМУ: Купци јаја би се могли наћи пред празним полицама

Foto: V. Danilov

Poljoprivrednici su pozivali supermarkete da podignu otkupne cijene jaja zbog rasta troškova hrane i energije u procesu proizvodnje, ali oni su se oglušili na njihove pozive, prenosi Jutarnji.

Upozorili su da su troškovi hranjenja kokoši skočili za 50 posto, a cene energije za 40 posto. Troškovi goriva porasli su 30 posto, a poskupela je i radna snaga i ambalaža.

Cene jaja iz slobodnog uzgoja i organskih jaja u supermarketima trenutno su ispod nivoa koja bi poljoprivrednicima osigurala pozitivnu nulu u poslovanju, pa traže minimalno 40 penija višu cenu za pakiranje od 12 jaja.

Anketa koju je BFREPA provela pokazala je da 51 posto uzgajivača "ozbiljno razmišlja o zaustavljanju proizvodnje" dok se cena ne poveća. Još njih 18 posto reklo je da će odluku doneti na kraju "staža" sadašnjeg jata.

BONUS VIDEO:

ČUDOM PREŽIVELA: Snimak žene koja pada pod voz na stanici u Buenos Airesu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi