NASTAVAK LUDILA U NEMAČKOJ: Nakon zvaničnika i mediji pozivaju građane da se ne tuširaju

S.R.

18. 04. 2022. u 18:14

PRESKOČITE tuširanje, poboljšajte mikrobiom kože, zaključak je najnovijeg članka koji je u subotu objavio nemački list Bild.

НАСТАВАК ЛУДИЛА У НЕМАЧКОЈ: Након званичника и медији позивају грађане да се не туширају

Foto: Profimedia

List koji promoviše navodne zdravstvene prednosti manjeg tuširanja dolazi u trenutku kada se u zemlji raspravlja o mogućnosti potpunog embarga na sav uvoz ruske energije.

Pod naslovom „Dovoljno je oprati OVA četiri dela tela – Zašto se koža sama čisti ako to dozvolite“, članak počinje citirajući nedavni savet nemačkog ministra ekonomije Roberta Habeka, koji je pozvao svoje sunarodnike da smanje grejanje, posete saunama i tuširanje kako bi pomogli zemlji da smanji zavisnost od ruske energije. Ovo "žrtvovanje" vezano za higijenu ne samo da može otežati život Kremlju, već i poboljšati kožu ljudi, tvrdi Bild.

Novinari su se konsultovali sa dermatologom Iael Adler da bi izgradili priču o manje tuširanja.

U članku se objašnjava da postoje određeni sojevi bakterija koji naseljavaju kožu, koji su, iako su korisni, obično prisutni u malim količinama. Međutim, ako bi osoba dala tim mikroorganizmima „šansu da se razmnožavaju” tako što bi odustala od redovnog tuširanja, dobre bakterije bi zaštitile svog domaćina od ekcema i, štaviše, konzumirale supstance odgovorne za miris tela, tvrdi Bild.

Dermatolog je potvrdio da „posle tri nedelje mirisi nestaju i koža počinje svojevrsni proces samočišćenja“. Dr Adler je istakao da „ove dobre bakterije imaju šansu samo ako se koža odmori najmanje tri nedelje” od tuširanja.

BONUS VIDEO - VOJSKA DNR ČISTI MARIUPOLj: Pripadnici "Azov-a" digli u vazduh Dramsko pozorište

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (27)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna