PONOVO LOŠE VESTI ZA BERLIN: Nemačka pred novim problemom zbog antiruske politike

Novosti online

18. 04. 2022. u 15:46

EMBARGO na ruski gas preti prehrambenoj industriji prekidom proizvodnje, rekao je Gvido Cajtler, predsednik nemačkog sindikata "Hrana – delikatesi – restorani".

ПОНОВО ЛОШЕ ВЕСТИ ЗА БЕРЛИН: Немачка пред новим проблемом због антируске политике

EPA

- Po potrošnji gasa, prehrambena industrija je na drugom mestu u Nemačkoj posle hemijske industrije - rekao je on za Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Prema njegovim rečima, nestašica plavog goriva će dovesti do zastoja u proizvodnji.

- Nećemo zbog toga gladovati, ali će doći do velikog zastoja proizvodnje, što će potrošači u supermarketima osetiti na sebi - izjavio je Cajtler.

Po količini utrošene energije, prvo mesto u prehrambenoj industriji zauzima proizvodnja mlečnih proizvoda, zatim mesa, masti, putera, hleba i na kraju šećera.

Borbe u Ukrajini su već dovele do poremećaja u snabdevanju i viših cena energije, što je imalo veliki uticaj na prehrambenu industriju. Istovremeno, potrošači sve ovo moraju da plate. Veliki koncerni će uspeti da uvedu novu politiku cena, ali mnogi predstavnici srednjeg biznisa se neće nositi sa tim, upozorava vođa sindikata.

(Alo)

BONUS VIDEO - SNIMAK SA AUTO-PUTA U ŽITOMIRU: Pogledajte posledice borbi nedaleko od Kijeva

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024