NOVI PROIZVODNI KAPACITETI: Vlada Srbija otkupila još zemljišta za proširenje Naučno tehnološkog parka u Čačku

V. I.

20. 01. 2022. u 17:06

VLADA Srbije otkupila je preostala 94 ara u kompleksu nekadašnjeg preduzeća “Cer“, gde će se graditi novi kapaciteti Naučno tehnološkog parka (NTP) u Čačku.

НОВИ ПРОИЗВОДНИ КАПАЦИТЕТИ: Влада Србија откупила још земљишта за проширење Научно технолошког парка у Чачку

Foto: V. I.

U novom prostoru NTP-a, po rečima direktora Mirka Pešića, tokom godine počeće izgradnja novih proizvodnih i prostornih kapaciteta, kancelarija i zajedničkih prostorija.

– Radi se o građevinskoj parceli površine 94 ara. Taj prostor je delimično infrastrukturno opremljen, mada predstoji njegovo uređenje, projektovanje i prva faza izgradnje novih kapaciteta. Nadam se da ćemo u prvoj polovini godine krenuti sa projektovanjem, a već u drugoj polovini krenuti sa uređenjem prostora, proširenje parking prostora, a odmah potom i sa izgradnjom – rekao je Pešić.

On ističe da se NTP, koji je krajem prošle godine obeležio desetogodišnjicu postojanja, od 2011. godine konstantno razvija i proširuje budžetske i proizvodne kapacitete. Tokom protekle decenije postao je jedna od vodećih institucija u oblasti inovativnih delatnosti.

Pešić navodi da je popunjenost prostorija startap i inovativnim kompanijama 95 procenata.

- Postali smo organizacija koja je mesto povezivanja nauke i privrede, mesto za razvoj inovativnih delatnosti u regionu Centralne i Zapadne Srbije. Trenutno u kompleksu NTP-a Čačak radi 21 kompanija u ponom članstvu i 15 virtuelnih kompanija, kao i nekoliko startap timova koji se razvijaju uz našu mentorsku podršku – zaključio je Pešić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)