ZLATIBORCI ISPLATILI GONDOLU: Profit od novih vožnji za buduće investicije

N. Janković

19. 01. 2022. u 21:11

ZLATIBORSKA „Gold gondola“, poduhvat veka u oblasti turizma na Zlatiboru, isplaćena je u potpunosti i ubuduće će sav prihod od ove investicije biti usmeravan na nove projekte.

ЗЛАТИБОРЦИ ИСПЛАТИЛИ ГОНДОЛУ: Профит од нових вожњи за будуће инвестиције

N.Janković

Izgradnju najduže panoramske gondole na svetu, a koja putnike prevozi od centra planine do vrha Tornik, finansirala je samostalno Opština Čajetina, uzevši kredit za ovaj posao.

Izgradnja gondole koštala je više od 13 miliona evra, u 54 kabine prevozi 600 putnika po času. Projektom je predviđeno dodavanje još 20 kabina, očekuje se da će i ovo proširenje kapaciteta uskoro dogoditi.

- „Gold gondolom“ se do sada prevezlo više od 250.000 posetilaca Zlatibora. Na kraju prošle godine isplatili smo poslednju ratu kredita, pa će od sada celokupan profit biti usmeravan u nove investicije na Zlatiboru i u celoj opštini - naglasio je Milan Stamatović, predsednik Opštine Čajetina.

U narednom periodu biće nabavljeno 20 novih kabina za gondolu, završiće se posao natkrivanja mehaničkog postrojenja na krajnjoj stanici, a preostalo je da se završe radovi na upravnoj zgradi.

„Gold Gondola“ je počela sa radom u januaru 2021. godine i od tada predstavlja najznačajniji izvor prihoda na najposećenijoj srpskoj planini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a