U POMORAVLJU OTVARAJU 455 RADNIH MESTA: Indijska kompanija auto-delova Motherson pokrenula pogon u Ćupriji

S. B.

26. 11. 2021. u 19:14

INDIJSKA kompanija Motherson u petak je u Ćupriji otvorila još jedan pogon. U njemu će, do kraja 2025. godine, biti zaposleno 455 radnika. Proizvodiće delove enterijera za automobile čuvenih brendova "audi", "porše" i BMW. Izgradnja i opremanje pogona koštaće 38 miliona evra.

У ПОМОРАВЉУ ОТВАРАЈУ 455 РАДНИХ МЕСТА: Индијска компанија ауто-делова Motherson покренула погон у Ћуприји

Foto Tanjug

Ova kompanija, kako je istakla premijerka Ana Brnabić, nastala je kao porodična kompanija sa samo 14 dolara. Danas je jedna od najprepoznatljivih u svetu automobilske industrije.

- To je pokazatelj šta možemo sve da uradimo kada u nešto verujemo, kada imamo dobar tim i jasnu viziju. Nakon otvaranja fabrike indijske kompanije Motherson u Ćupriji i još jedne koju pripremamo u Paraćinu, Pomoravlje će se pozicionirati kao dobra destinacija za investiranje i privući će nove kompanije - rekla je predsednica Vlade Srbije. - Ćuprija i Pomoravlje imaju nešto veću nezaposlenost od prosečne nezaposlenosti u Srbiji i jako važno da u taj deo dolaze investitori.

Indijska grupacija Motherson osnovana je 1975. godine i jedna je od 21 najvećih i najbrže rastućih proizvođača automobila u svetu. U Srbiji je prisutan od 2017. godine, preko PKC Group koja radi u Smederevu.

- Uverena sam da ćemo biti podjednako zadovoljni kao i u poslovanjem u PKC Group u Smedervu - rekla je Brnabićeva. - Kada sam ulazila u fabriku videla sam natpis: "Ponosni smo što smo deo Srbije". I mi smo ponosni što vas imamo u Srbiji, hvala vam na svemu što ste uradili za moju zemlju i što ste dali šansu Ćupriji.

Ova grupacija u Smederevu već upošljava 4.000 ljudi. Spada među najbrže rastuće firme u svetu.

- Pomoravlje ima svetlu budućnost kada je reč o privrednom razvoju - naglasila je premijerka.

Foto Tanjug

Indijska kompanija u svom sastavu ima veliki broj firmi i globalni je snabdevač rešenja za automobilsku industriju, od dizajna, do alata, oblikovanja, farbanja...

DOBRE VESTI ZA PARAĆIN

DRŽAVA će uskoro imati odlične vesti za Paraćin - rekla je premijerka Ana Brnabić. - To je nešto što smo ranije obećali, na čemu smo radili u proteklih više od godinu dana, što privodimo kraju i što će ponovo biti jedan zamajac. On će pozicionirati Ćupriju i Paraćin i Pomoravlje kao dobru destinaciju za investicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove