VUČIĆ NA OTVARANJU POSTROJENJA MTU U NOVOJ PAZOVI: Tri godine sanjamo ovaj dan (VIDEO)

Novosti online

05. 07. 2021. u 08:31 >> 11:00

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić prisustovao je ceremoniji povodom početka radova na izgradnji fabrike za popravku aviomotora MTU Maintenance Serbia d.o.o (deo kompanije MTU Aero Engines AGE). Vučić je prethodno održao sastanak sa predstavnicima MTU.

ВУЧИЋ НА ОТВАРАЊУ ПОСТРОЈЕЊА МТУ У НОВОЈ ПАЗОВИ: Три године сањамо овај дан (ВИДЕО)

Foto: S. K.

Predsedni Aleksandar Vučić: Danas dobrodošlicu u Srbiji želimo komapniji koja prednjači u avioidustriji. Koliko god puta bih se zahvalio, ne bi bilo dovoljno. Tri godine mi sanjamo ovaj dan. Svakih pet dana dobijam izveštaj kako stoje stvari sa MTU. Ovo je velika promena u Pazovi. MTU donosi nešto novo, za samu Pazovu više prihoda. Nova Pazova, koja ima nezasposlenost ispod pet odsto, dodatno će povećati zaposlenost, a imaće i mnogo više prihoda za izgradnju puteva i lokalne i komunalne infrastrukture. Deo naše dece učiće kako da radi u ovoj superiornoj kompaniji.

Vučić je kazao da će deca u okviru dualnog obrazovanja moći da nauče kako se radi u jednoj od tehnološki superiornih kompanija, na avionskim motorima i mašinama u avioindustriji.

- To će puno značiti za Beograd, ceo Srem i Srbiju - naglasio je predsednik.

- MTU je centar koji pravi razliku i pokazuje koliko smo napredovali proteklih godina. Kada od fabrike vunice dođete do najviših tehnoloških fabrika kao što je proizvodnja motora, to pokazuje kvalitativnu razliku koju smo uspeli da napravimo. Danas sam posebno ponosan što mi je rečeno da smo posao dobili zbog svoje posvećenosti. U trci je bila jedna mnogo snažnija zemlja EU. Mi smo se bukvalno borili za ovo na dnevnom nivou. Ovde će plata biti tri puta veća od prosečne plate u Srbiji. Vama dragi prijatelji iz MTU želim da puno zaradite.

- Danas imam dobru vest za građane. Po našoj konačnoj prognozi za drugi kvartal, očekujemo rast od 15 procenata. Ono što smo planirali bilo je 10, 6 posto. Posle 1,7 odsto u prvom, to je 8,35 odsto na polovini godine. Mislim da će malo koja zemlja moći da se bori sa Srbijom. Danas imamo zaposlenih više od 70. 789 građana u nemačkim kompanijama. Mi ćemo i dalje da se borimo za investicije iz Nemačke. Molim vas za podršku i u buduće. Ovo je predivan dan posle košmarne večeri. Ovo je najbolji lek za poraz koji smo sinoć doživeli. Morate i nas da razumete, kao kada vi izgubite u fudbalu, kada izgubimo u košarci, to je nacionalna katastrofa - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da je Srbija bila spremna da da mnogo više nego što je dobio MTU, da je nemačka kompanija to tražila.

- Dobro smo se cenkali. Da si tražio još pet miliona mogao si da dobiješ. Hvala što nisi, jer taj novac sada možemo da ulažemo u nešto drugo - rekao je Vučić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)


Igor Mirović, predsednik pokrajinske vlade: Dolazak ove kompanije u našu zemlju nije samo više radnih mesta, a biće ih više od 440, već je jako značajan za naučno-tehnološki razvoj Srbije.


Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova: Hvala svima koji su učinili velike korake koji su učinili da bi se ovo danas desilo. Pazova ima visoku stopu zaposlenosti, ali ova kompanije će podići broj zaposlenih na više od 23.000 zaposlenih.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)


Direktor kompanije MTU Maintenance Srbija Rajner Beker rekao je da mu je čast što se danas nalazi u Novoj Pazovi što počinju radovi i dodao da već imaju 60 zaposlenih.

Izgradnja nove fabrike počinje u novoformiranoj industrijskoj zoni koja je na samo 25 kilometara od međunarodnog aerodroma "Nikola Tesla".

Ova investicija je vredna oko 100 miliona evra i u prvoj fazi biće zaposleno do 500 ljudi, a ukupno će biti otvoreno od 1.800 do 2.000 radnih mesta. Postrojenje MTU u Srbiji moći će da obavi oko 400.000 sati remonta godišnje.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (33)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)