PRVI MOVENPICK HOTEL U SRBIJI: Lanac ACCOR stigao kod nas vrdnik ušao u turističku ligu sveta

V. N.

02. 07. 2022. u 16:00

BISER banjske turističke ponude „Fruške terme“ postale su deo čuvene Akor grupe. Potpisivanjem ugovora o franšizi domaće "Promont grupe" i francuskog "Akora", srpski spa centar iz Vrdnika ušao je u elitno društvo prestižnih destinacija svetskog lanca hotela Movenpick.

ПРВИ MOVENPICK ХОТЕЛ У СРБИЈИ: Ланац ACCOR стигао код нас врдник ушао у туристичку лигу света

Svetske, a naše - "Fruške Terme", TANJUG/ Miloš Milivojević

Movenpick je osnovan u Švajcarskoj. Imaju više od 110 hotela i odmarališta širom sveta, a planiraju još 50 do 2025. godine. Deo je grupacije "Akor" koja ima više od 5.300 nekretnina i 10.000 ugostiteljskih objekata u 110 zemalja. "Akor" zapošljava 270.00 ljudi, ima 40 brendova i 5.300 hotela širom planete.

U projekat „Fruške terme rizort & Spa" domaća Promont Grupa je do sada uložila oko 80 miliona evra i to u tri hotelska rizorta sa 300 luksuznih soba, 14 otvorenih i zatvorenih bazena sa termalnom vodom...

Direktor "Promont grupe" Aleksandar Cicmil ocenjuje da je ulazak „Termi“ u lanac „Movenpick“ veoma značajno za domaći banjski turizam.

- Imaćemo priliku da sada uđemo u sistem koji ima 73 miliona lojaliti kartica koje su u vlasništvu međunarodnih turista, dakle, 73 miliona ljudi prati Akorove objekte i to je neverovatno tržište i prilika - rekao je Cicmil.

Promont Grupa je osnovana 1958. godine i od svog osnivanja evoluirala je u jednu od najznačajnijih kompanija u sektoru turizma, građevinarstva, energetike i destilovanih pića u Srbiji i na Balkanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna