PRAVE APLIKACIJU I TRAŽE PARTNERE: Novi startap u pet industriji

V.N.

29. 08. 2021. u 10:48

GODINA koju je pojela pandemija primorala je privrednike i preduzetnike da otvore vrata novim idejama i to - širom.

ПРАВЕ АПЛИКАЦИЈУ И ТРАЖЕ ПАРТНЕРЕ: Нови стартап у пет индустрији

Foto Arhiva

Zaokret koji bi mogao da promeni ne samo način razmišljanja nego i celokupnog poslovanja, morali su da naprave mnogi, i to ne samo u IT industriji već i mnogim drugima.

Među njima je i "Pet magazine", mikro preduzeće koje  je svoj biznis zasnivalo pre svega na izdavačkoj delatnosti i prodaji magazina. Sada su odlučili da i svoje magazine prodaju kao digitalna izdanja, ali i da pokrenu startap preduzeće i razviju aplikaciju koja bi imala zadatak da spaja vlasnike kućnih ljubimaca sa veterinarima, grumerima, trenerima i nutricionistima koji bi vlasnicima i njihovim ljubimcima rešavali sve probeme – iz fotelje.

- Korona je pokazala koliko smo ranjivi i šta sve možemo da izgubimo kada nam je ograničeno kretanje - priča Biljana Stjelja iz "Pet magazina". Iz tog razloga ne čudi što se čitava lista delatnosti preusmerila na onlajn poslovanje i svoje usluge nudi na internetu umesto u tradicionalnim prodavnicama ili kancelarijama.

- Platni promet je u Srbiji za godinu dana skočio za čak 300 odsto, a mi verujemo da će se taj nivo održati i nakon pandemije. I ne samo održati već i nastaviti da raste jer su ljudi videli da onlajn platni promet nije nikakav bauk i da možemo da imamo poverenje u online plaćanje i online bankarstvo.

Tražimo partnera

„Sada nam je u planu da uradimo mokup verziju aplikacije i da je testiramo na tržištu. U potrazimo smo za mladim i neafirmisanim programerima koji bi želeli da se priključe projektu pa možemo u partnerstvu sa njima da dalje razvijamo biznis“, kaže Stjelja.

Zato su Biljana i kolega Nikola Nedeljković iz "Pet magazina" odlučili da razviju aplikaciju koja bi spajala vlasnike kućnih ljubimaca sa različitim ponuđačima usluga iz pet industrije. Na ovaj način bi korisnici mogli da zatraže onlajn savet ili rešenje u realnom vremenu, preko četa ili video poziva, bez odlaska u salone ili ordinacije, bez maltretiranja psa ili mačke prevozom, i bez ikakvih dodatnih troškova.

- Cilj je da vlasnici kućnih ljubimaca dobiju sve informacije i savete koje ih zanimaju, ali onlajn - kaže Nikola.

- Na ovaj način preskaču nepotrebne odlaske kod veterinara ili grumera jer se u praksi pokazalo da je većina vlasnika već dovoljno vešta da neke stvari obavi sama, uz uputstva stručnih lica.

Ideju o razvoju aplikacije prepoznali su i drugi učesnici na tržištu, pa je "Pet magazin" ovogodišnji pobednik na Gamechanger konkursu upravo u kategoriji za najbolju novu ideju.

Vlasnici kućnih ljubimaca bi putem ove aplikacije mogli da dobiju uputstva kako da psu ili mački izvade krpelja, popino prase, srede i odseku nokte, previju povredu, da se informišu oko ishrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a