STRAHUJEMO OD POPUŠTANJA MERA: Doktorka Milošević - Svako nepoštovanje propisa mi najviše osetimo

Novosti online

12. 04. 2021. u 09:32

ZAMENICA direktora Infektivne klinike u Beogradu Ivana Milošević, izjavila je danas da je broj prvih pregleda pacijenata sa sumnjom na korona virus minimalno opao i da je izjednačen broj prijema i otpusta iz bolnica, ali da je Infektivna klinika i dalje puna i da se pacijenti bore za život.

СТРАХУЈЕМО ОД ПОПУШТАЊА МЕРА: Докторка Милошевић - Свако непоштовање прописа ми највише осетимо

Foto: Printskrin

Milošević je, gostujući u Dnevniku RTS-a, zamolila građane da nastave da poštuju mere i sve što se savetuje za suzbijanje epidemije.

Navodeći da se osam bolesnika u Infektivnoj klinici nalazi na respiratorima, ona je rekla da to nije pun kapacitet intenzivne nege, ali da se nikad ne zna kada će nekome trebati.

Govoreći o popuštanju mera, rekla je da lekari u klinici strahuju.

- Ne osećam se prijatno kad znam da će se mere popustiti jer ide lepo vreme, a ljudi su željni provoda. Svako nepoštovanje mera mi najviše osetimo- ukazala je Ivana Milošević.

Ona je naglasila da, dok većina stanovništva ne bude vakcinisana, nećemo biti ni blizu normalnog života i da je to izbor između života i smrti.

Podseća da klinika već drugo proleće radi u istom režimu i poručuje da od nas samih zavisi kakvo će biti leto i proleće, a naučili smo da toplo vreme ne donosi olakšanje.

- Glavna razlika je to što imamo vakcinu- istakla je i poručila da dok većina stanovnika ne bude vakcinisana, nećemo biti ni blizu normalnog života.

Kaže i da odluka o vakcini nije samo pitanje mera, već je to izbor između života i smrti.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)