VUČIĆ OBJAVIO Rođena prva beba iz odmrznutih embriona u Kragujevcu: Od srca čestitam ponosnoj majci Mariji

Novosti online

29. 03. 2021. u 19:18

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je u Srbiji rođena prva beba iz odmrznutih embriona.

ВУЧИЋ ОБЈАВИО Рођена прва беба из одмрзнутих ембриона у Крагујевцу: Од срца честитам поносној мајци Марији

Foto: Instagram

"U UKC Kragujevac, u najmlađem državnom centru za biomedicinski potpomognutu oplodnju, iz odmrznutih embriona rođena je prva beba.

Prvi pokušaj krio-embriotransfera na svet je doneo Danicu – koja je svojoj majci Mariji ostvarila najveću želju da u rukama drži najsjajniju zvezdu.

Od srca želim da čestitam ponosnoj majci, ali i našim neverovatnim lekarima koji su joj svojim znanjem i veštinom pružili šansu za roditeljstvo.

Za samo dve godine rada državnog centra za biomedicinski potpomognutu oplodnju, čak 30 beba je došlo na ovaj naš svet putem vantelesne oplodnje.

Država će nastaviti da ulaže u zdravstveni sistem i pomaže parovima koji žele, a ne mogu prirodnim putem, da se ostvare u ulozi roditelja. Jer, budućnost Srbije su naša deca! 🇷🇸🇷🇸🇷🇸", napisao je predsednik na Instagramu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (19)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu