NEZAPOSLENIMA U JUNU DODATNO PO 60: Ministar finansija o pomoći za građane i privredu

V.N.

21. 03. 2021. u 06:20

DRŽAVA će svim nezaposlenima u junu isplatiti jednokratnu pomoć od 60 evra u okviru trećeg paketa pomoći privredi i građanima u ukupnom iznosu od oko dve milijarde evra.

НЕЗАПОСЛЕНИМА У ЈУНУ ДОДАТНО ПО 60: Министар финансија о помоћи за грађане и привреду

Foto AP

Ministar finansija Siniša Mali dodao je i da će uz novčanu pomoć od po 30 evra u maju i novembru, svi nezaposleni od države ukupno dobiti 120 evra.

- Važna vest je da se pomoć odnosi na sve nezaposlene koji su prijavljeni Nacionalnoj službi za zapošljavanje - naglasio je ministar Mali i naveo da će tačan podatak o broju građana bez radnog mesta koji će dobiti jednokratnu pomoć znati kada Vlada Srbije bude donela uredbu što će biti u narednih nedelju ili dve.

Ministar je napomenuo da je prošle godine država donosila pakete pomoći da održi zaposlenost, a sada je cilj da se onima koji nemaju posao pruži podrška i optimizam i pomogne da pokriju osnovne troškove. Mali je rekao da je to još jedan pokazatelj koliko je država jaka i koliko je odlučna da pomogne svim svojim građanima.

Podsetio je da od 28. aprila počinje prijava svih punoletnih građana za pomoć od 60 evra, odnosno po 30 evra u maju i u novembru, dok će svi penzioneri dobiti još 50 evra u septembru, što je ukupno 110 evra pomoći za najstarije naše državljane. Mali je naglasio da će pomoć dobiti i građani na Kosovu i Metohiji gde će svakom nezaposlenom biti isplaćeno 200 evra, a svi će, uključujući i decu, dobiti po 100 evra.

- Ako se pogleda pomoć građanima u ovoj godini, koja je takođe obeležena pandemijom virusa korona, država je uz stabilne javne finansije i održavanje makroekonomske stabilnosti, smogla snage da obezbedi značajnu novčanu podršku stanovnicima - rekao je Mali.

Zaključci Ana Brnabić i Siniša Mali sa predstavnicima frizerske industrije, Foto Tanjug

Napomenuo je da je počela i prijava za pomoć privrednicima i da će u naredna tri meseca biti isplaćeno 50 odsto minimalne zarade za zaposlene, od preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća, a novina je, kako je rekao, što su obuhvaćena i velika preduzeća.

Ministar je dodao da će 1,55 miliona zaposlenih u naredna tri meseca dobiti 50 odsto minimalca, a da će prva isplata biti 8. aprila za sve koji se prijave do kraja ovog meseca. Mali je rekao da je u sklopu trećeg paketa mera predviđena pomoć za auto-prevoznike kojima će narednih šest meseci biti isplaćeno 600 evra po autobusu, a ukupno je 6.125 vozila.

Takođe, biće isplaćena puna minimalna zarada zaposlenima u ugostiteljstvu, turizmu, rentakar agencijama, a predviđena je i pomoć za gradske hotele u iznosu od 150 evra po sobi i 350 evra po ležaju.

Ministar finansija je dodao da je premijerka Ana Brnabić organizovala niz sastanaka sa predstavnicima muzičke i invent industrije.

- Imaćemo sastanke i sa frizerima i malim preduzetnicima. Želimo da dopunimo treći paket pomoći, narednih dana biće objavljeno ko će sve dobiti pomoć - rekao je Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!