SELIMA NA OBODU OD GRADA 180 MILIONA: Sekretarijat za privredu objavio je konkurs za podsticajna sredstva

G. NOVAKOVIĆ

18. 03. 2021. u 06:47

SEKRETARIJAT za privredu i ove godine izdvojio je novac i objavio konkurs za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede.

СЕЛИМА НА ОБОДУ ОД ГРАДА 180 МИЛИОНА: Секретаријат за привреду објавио је конкурс за подстицајна средства

Foto N. Skenderija

Registrovana gazdinstva, kojima je potrebna nabavka mehanizacije, traktora ili drugih sredstava u oblasti pčelarstva, stočarstva, voćarstva ili povrtarstva, imaju rok do 2. aprila da dostave svoje prijave. Ovoga puta, ukupna vrednost bespovratne finansijske pomoći iznosi 180 miliona dinara.

Kako stoji u konkursnoj dokumentaciji, podsticajna sredstva, koja su namenska i bespovratna dodeljuju se u iznosu 80 odsto cene prihvatljivih troškova nabavke opreme sa PDV, koja je predmet javnog poziva. Međutim, vrednost ne sme da prelazi maksimalno utvrđeni iznos podsticajnih sredstava.

PREDNOST NOVALIJAMA

PREDNOST prilikom rangiranja imaju podnosioci prijava koji nisu koristili podsticajna sredstva Sekretarijata za privredu grada Beograda, kao i podnosioci koji u prethodnih pet godina nisu koristili ovu vrstu pomoći. U slučaju da dva ili više podnosilaca prijave imaju isti broj bodova, prednost će imati mlađi kandidat.

U oblasti poljoprivredne mehanizacije, opredeljeno je 100 miliona dinara. Ovaj javni poziv obuhvata nabavku priključnih mašina i traktora. Kada je o traktorima reč, nabavka obuhvata vozila do 60 kilovata, i namenjena su mahom voćarima, jer su pogodna za prolazak između sadnica. Novčana pomoć za voćare i povrtare ove godine iznosi 40 miliona dinara.

- Podsticajna sredstva su namenjena za nabavku nove opreme poput protivgradne mreže sa sistemom za navodnjavanje "kap po kap", plastenika sa sistemom za navodnjavanje "kap po kap", žičane ograde za ograđivanje višegodišnjih zasada, opreme za orezivanje voća - stoji u tekstu konkursa.

Foto N. Skenderija

Pčelarima je u 2021. godini namenjen iznos od 30 miliona dinara, dok je za stočarstvo izdvojeno deset miliona dinara. Podnosilac prijave može da konkuriše za dodelu podsticajnih sredstava za nabavku kvalitetnih priplodnih grla stoke, domaćih ili iz uvoza, ili opreme u ovoj oblasti poljoprivrede.

U odnosu na lane, umanjen je novac koji je izdvojen za bespovratna sredstva, i to za 13 miliona dinara. Iako je isprva najavljeno da će u 2020. godini biti rekordna novčana pomoć poljoprivrednicima, u vrednosti od 240 miliona dinara, situacija sa virusom korona "stanjila" je gradsku kasu za ove namene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu