MINISTARKA VUJOVIĆ POTVRDILA: U staklari u Pančevu, u kojoj je izbio požar, nisu nađene opasne materije

Tanjug

15. 03. 2021. u 23:58

U OBJEKTU stare staklare u Pančevu, gde je danas izbio požar, nije bilo opasnih supstanci i veštačkog đubriva na bazi amonijum nitrata sa visokim sadržajem azota, izjavila je večeras ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

МИНИСТАРКА ВУЈОВИЋ ПОТВРДИЛА: У стаклари у Панчеву, у којој је избио пожар, нису нађене опасне материје

Foto: Z. Jovanović

- Inspektori zaštite životne sredine su prilikom nedavne kontrole u staklari utvrdili da tu ne postoji đubrivo na bazi amonijum nitrata sa visokim sadržajem azota i zato građani nemaju razloga za brigu. Sigurnost građana nam je na prvom mestu, i nastavićemo da kontrolišemo tu lokaciju, i da li ima ove opasne materije u veštačkom đubrivu -, rekla je ministarka Vujović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva za zaštitu životne sredine, Vujović je dodala da su nadležni inspektori predočili da se danas zapalio pomoćni magacin, koji se nalazi na znatnoj udaljenosti od drugih magacina u kojima su uskladištene ostale vrste sredstava za ishranu bilja.

Požar je izbio u 17.30, a uzrok za sada nije poznat.

Staru staklaru kupila je kompanija ''Promist'' iz Novog Sada, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici