"IĆI ĆEMO NA PRIMENU OŠTRIJIH MERA": Direktorka "Batuta" pred sednicu Kriznog štaba

Novosti online

12. 03. 2021. u 09:11

DIREKTORKA Instituta Batut Verica Jovanović rekla je za RTS da je povećan prenos korona virusa u populaciji i da se to dešava svuda.

ИЋИ ЋЕМО НА ПРИМЕНУ ОШТРИЈИХ МЕРА: Директорка Батута пред седницу Кризног штаба

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Ističe da su mere koje su donete prošle nedelje uticale na smanjenje transmisije u populaciji, ali kaže da je individualna odgovornost od velikog značaja. Danas zaseda Krizni štab, a posle sednice ćemo znat koje mere će biti na snazi narednih dana.

Verica Jovanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, poručila da je važno da svako poštuje mere o kojima se sve vreme govori, a to su nošenje maski, smanjenje kontakata i poštovanje distance.

-To su mere koje sa svakim novim danom treba da imamo na umu, da bismo zaštitili seve, porodicu i okolinu - rekla je direktorka Batuta.

Kako kaže, zaustavljanje prenosa predstavlja način da se uz vakcinaciju zaustavi širenje kovida u Srbiji.

Danas zaseda Krizni štab, a Verica Jovanović je rekla da će biti razmotrene sve mogućnosti.

- Sigurno da ćemo ići na primenu oštrijih individualnih mera koje svako od nas treba da primeni - rekla je Jovanovićeva.

Na pitanje o pi-si-ar testovovima prilikom ulaska u Srbiju, mogućim zabranama okupljanja i merama kontrole, direktorka Instituta Batut je rekla da bi sve to trebalo razmotriti i da će se videti koje će odluke biti donete.

- Ali ključna odluka je apelovanje na individualnu meru zaštite i korišćenje svih zaštitnih mera - rekla je Jovanovićeva.

Apelovala je i na nastavak imunizacije i istakla da je zadatak zdravstvenog sistem i društva da pozovu sve da se vakcinišu što pre.

Podseća da virus nije prisutan samo u Srbiji, već da se posledice dešavaju u celoms vetu. Kaže da su u bolnicama sve teži slučajevi i da mngi pacijenti zahtevaju pouintenzivnu i intenzivnu terapiju, što je veliko opterećenje i za zdravstvene radnike ali i za pacijente.


(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!