PACIJENTI IZ BEOGRADA MORAĆE U KRUŠEVAC NA LEČENJE: Dramatičan apel doktora Stevanovića - Sistem je prenapregnut!

Novosti online

08. 03. 2021. u 11:21

DOKTOR Goran Stevanović rekao je nakon sastanka direktora kovid bolnica da je zdravstveni sistem prenapregnut i da su angažovani dopunski kapaciteti.

ПАЦИЈЕНТИ ИЗ БЕОГРАДА МОРАЋЕ У КРУШЕВАЦ НА ЛЕЧЕЊЕ: Драматичан апел доктора Стевановића - Систем је пренапрегнут!

Foto: Tanjug

- Kada se razbole, onda je to najveći problem koji postoji, ali moramo da shvatimo da jedan deo našeg zdravlja predstavlja našu odgovornost. Sistem je zaista prenapregnut ovih godinu dana. Nije sve kovid, moramo da lečimo i nekovid bolesnike - istakao je on.

- Zbog toga što imamo velik priliv pacijenata morali smo da angažujemo dopunske kapacitete u bolnici "Dragiša Mišović", bolnici u Zemunu i Karaburmi, ali ćemo maksimalno angažovati i kapacitete u Kruševcu, jer je Batajnica skoro popunjena - kaže Stevanović.

Kako je rekao, pacijenti iz Beograda i drugih mesta verovatno će biti upućivani na lečenje u kovid bolnicu u Kruševcu.

- Shodno daljem razvoju situacije, donosićemo odluke šta će još morati da se radi - ističe Stevanović.

Navodi da je cilj svega ovoga da se "maksimano očuva kapacitet non kovid sistema, kako bi ljudima koji nemaju kovid nekko mogao da pomogne".

- Molimo da pokušamo da budemo još odgovorniji - kaže  Stevanović i zahvaljuje se onima koji se pridržavaju mera, kao i ljudima koji su se vakcinisali.

- Apelujem na one koji se prave da ovaj problem ne postoji i molim ljude koji su vakcinisani da shvate da potpuna zaštita nastaje tek dve nedelje nakon vakcinacije.

Navodi da je najbitnija vakcinacija, kao i i distanciranje.

Kako je dodao, najviše hospitalizovanih je bilo decembra 2020. - oko 11.000 ljudi bilo je smešteno u bolnicama širom Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024