NISU SVAČIJA USTA ZASLUŽILA DA JEDU HLEB: Jezivo vređanje i monstruozne reči upućene detetu, samo zato što je - Rom! (VIDEO)

Novosti online

11. 02. 2021. u 21:22

POKRET Opre Roma Srbija je doneo odluku da reaguje povodom video snimka koji je nedavno objavljen na Jutjubu.

НИСУ СВАЧИЈА УСТА ЗАСЛУЖИЛА ДА ЈЕДУ ХЛЕБ: Језиво вређање и монструозне речи упућене детету, само зато што је - Ром! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Podneće prijavu policiji, kao i povereniku za zaštitu ravnopravnosti protiv čoveka koji je u centru Beograda na gnusan način vređao i omalovažavao romsko dete.

Naime, na snimku koji je objavljen se čuje kako stariji sugrađanin u Knez Mihailovoj diskriminiše i vređa dete romskog porekla.

- Imaš li ti televiziju? Je*uckaš li šta, vi cigani se je*ete sa 5 godina? Ciganin, to treba ubiti. On čovek? Nisu svačija usta zaslužila da jedu hleb - priča ovaj stariji gospodin i negoduje što ga usput snimaju.

Kako su iz pokreta Opre Roma objasnili, stigao je odgovor MUP-a sa obaveštenjem da je izveštaj dostavljen Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu kao dopuna prethodno dostavljene prijave.

SNIMAK

SKANDALOZAN snimak možete da POGLEDATE KLIKOM OVDE

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Brankica Janković kaže za Espreso.co.rs kako pritužba koja je u medijima najavljena povodom konkretnog slučaja još uvek nije stigla.

- Na osnovu onoga što smo videli u prilogu, može se reći da je ovakvo ponašanje nedopustivo i za svaku osudu. Izjava da dečaka romske nacionalnosti „ treba ubiti“ ili da „nisu svačija usta zaslužila da jedu hleb“ je rasistička i duboko uznemiravajuća. Zabrinjavajuće je da još uvek postoji ovakav način razmišljanja kod pojedinih gradjana, a o kakvoj se povredi prava radi odlučićemo u konkretnom postupku po pritužbi, objasnila je Brankica.

 

(Espreso)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (5)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove