POKREĆU ISTRAGU ZBOG DOSTAVLJANJA VAKCINA: Tužilaštvo u Mitrovici ispituje kako je na teritoriju tzv. Kosova ušlo sredstvo za imunizaciju

D. R. Đ.

27. 12. 2020. u 20:57

DRŽAVNI tužilac tzv. Kosova Aleksander Ljumezi potvrdio je da će započeti istragu u slučaju dolaska vakcine protiv kovida 19 na Kosmet, kao i da će, ako tužilaštvo pruži dovoljno dokaza, krivična istraga početi odmah - preneli su mediji u Prištini.

ПОКРЕЋУ ИСТРАГУ ЗБОГ ДОСТАВЉАЊА ВАКЦИНА: Тужилаштво у Митровици испитује како је на територију тзв. Косова ушло средство за имунизацију

Kovid ambulanta u Kosovskoj Mitrovici / Foto I. Radulović

- Osnovno tužilaštvo u Mitrovici započinje sa prikupljanjem potrebnih informacija i podataka kako bi verifikovalo navode da li su vakcine ilegalno ušle iz Srbije - rekao je Ljumezi.

Pre toga ministar pravde Seljim Seljimi javno je pozvao tužilaštvo da istraži ulazak vakcina iz centralne Srbije na teritoriju KiM, rekavši da se to dogodilo na "ilegalan način".

Seljimi je naveo i da "republika Kosovo ima sistem snabdevanja vakcinama preko Ministarstva zdravlja".

- Svaka vakcina ili lek koji uđu van ovog sistema mogu biti nezakoniti i ugroziti nacionalnu bezbednost Kosova - rekao je Seljimi.

Kosovske vlasti još nisu obezbedile vakcine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RED SUNCA, PA RED OBLAKA: Kakvo vreme možemo očekivati danas?