NOŠENjE maski u vozilima javnog prevoza je obavezno i većina građana poštuje tu meru.

Komentari (22)

Boki

20.09.2020. 20:05

Takvu gospodju koja neće da nosi masku treba izbaciti iz autobusa (ne zato što će nekog zaraziti nego što je bezobrazna i što neka pravila moraju da se poštuju)Neka proba ući u taxi bez maske.

Ćirilo

20.09.2020. 21:27

Мој колега је јуче дошао са пословног пута из Турске. Он тврди да су Турци веома дисциплиновани у погледу упутава њиховог стручног тима а вчлада Турске диноси уредбе на основу савета тих стручњака. За неношење маске плаћа се, на лицу места цца. 200 евра и лирама или се моментално иде у затвор јер нема "НВО које би кочиле узбрдо"!

Nebojša

20.09.2020. 21:29

E, svuda u EU bi je sacekala prva patrola, odvela na osihijatriju i naplatila zestoku kaznu. A ovde ona ispade nekakav heroj. Ako neces da nosis masku ne mozes u autobus.

bane

21.09.2020. 01:40

@Vesna - @ Vesna ,tebe mora da su vec cipovali kad tako reagujes ,neko pritisnen dugmic i ti neces da nosis masku. Stavi prst na celo i pitaj se zasto tako reagujes .

deda

21.09.2020. 07:58

@Vesna - Takvi i slicni kao sto si ti nece se nikada osvestiti to su anti elementi naseg drustva.Treba vas sve drasticno kaznjavati dok se ne naucite pameti.

Biljana

20.09.2020. 22:07

Da je u Francuskoj, mogla bi da bude uhapsena i procesuirana kao terorista, jer postoji mogucnost da je bolesna i da namerno siri zarazu. U corku bih ja to.

deda

21.09.2020. 08:14

@realno - Dokle god takvi pametnjakovici setaju nasim ulicama koji nisu ni svesni opasnosti zaraza ce se siriti sve vise.Treba vas kaznjavati sve dok se ne opametite ako ima sanse

Bob

20.09.2020. 22:41

Svakome kome smeta neko sto ne nosi masku, nema nikakva prava da opominje nikoga zbog toga, jednostavno neka se sam ukloni ako mu tom smeta. Ako nekome smetaju ljudi bez maske, takodje i oni sto nose maske, smetaju onima sto ne nose maske.

Jelica

21.09.2020. 02:37

По већини коментара могло би се закључити, да су људи који носе маске "фини пристојни и хумани", толико да су спремни да, сваког ко не носи маску, растргну, избаце, пребију или стрпају у затвор- али се не морате плашити да ће вас заразити. Чудна нека брига за другог?!

deda

21.09.2020. 07:43

Svi ti koji odobravaju njeno ponasanje su dosli ko zna odakle i nisu nista bolji od nje.Sve te koji nepostuju zakon drasticno kaznjavati jer ugrozavaju tudje zivote.

Nemaskirani Objektivni Posmatrac

21.09.2020. 07:58

Пуне болнице оних што су носили маске. Заразили се од некиг других, такође маскираних. А кад неки помињу Француску, где су маске обавезне свуда, тек да се примети да је тамо корона у налету. Како сад то... Носе се маске, а корона у налету. Наводно је код нас корона сузбијена маскама. Како сад па ово... Неки пут се носе маске, а корона се шири, неки пут се не носе маске, а корона се сузбије. То се дешава тако што маске немају неког утицаја. То значи да ће корона да букне поново код нас, упркос маскама, као што букти у Немачкој тренутно, а и Немци се ложе на маске, и при том их дисциплиновано носе - ипак су они дисциплинован народ. Суштина је у томе да ако би се људи заиста чували, карантином, као на Новом Зеланду, у Кини, у Вијетнаму, економија би стала, макар неким својим делом, или у многим деловима. Тада би буржуји остали без профита. На Новом Зеланду су одлучили да жртвују туристичку сезону, а да сачувају људе. Други се одлучују да сачувају економију, макар жртвовали људе. Према томе, многи су се наложили на маске, и спремни су да положе своје животе на олтар буржујских профита. Пропаганда је чудо. Ипак има ту и нешто што гане човека, и очи му засузе - неки ризикују ради туђих профита, и чак се поносе својом исправношћу.