Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon izjavio je danas da se epidemiološka situacija u Srbiji stabilizovala na niskom nivou, ali da je u Beogradu u četvrtak i petak jasno uočeno ponovno povećanje broja pacijenata koji se javljaju u kovid ambulante.

Bez Karantina Ne Valja

06.09.2020. 10:00

Не шири се корона у превозу, није се никад ни ширила у превозу. У мају месецу, када су се маске знатно мање носиле, број дневно новооболелих је опадао, да би 1. јуна пао на 18 у целој Србији. Места ширења короне очигледно су друга. У сваком случају, Србија не спроводи систем карантина, као што то чине државе које су успешне у борби против карантина, као што су у данашње време Кина, Нови Зеланд, Вијетнам, и можда још понека држава. И кроз историју су државе које су примењивале доследно карантин успешно сузбијале заразу. На пример, Србија 1836. године у време Милоша Великог. Ово делује као најава да ће опет доћи до наглог скока новооболелих, па се сада унапред траже изговори који никако не стоје, и који противрече чињеницама. Истовремено се инсистира на непровереној догми о 1% преноса при општем маскирању. Без обзира на формално образовање, а Милош Велики је био формално необразован, нама су у овом тренутку потребни људи формата Милоша Великог. Људи у Кризном штаву јесу људи одређеног формата, али тај формат није формат Милоша Великог, тај формат није одговарајући за борбу против заразних болести.

Nije nego

06.09.2020. 20:24

@Bez Karantina Ne Valja - И Милош Велики и ови нови, дували би у исту фрулу да су се којим случајем срели......

Marko

06.09.2020. 11:05

Kakve su to pripreme koje su potrebne za vakcinaciju. Moguli da se obave u nasoj zemlji naprimer 2 nedelje Zlatibor ili Divcibare, ili mora Antalija, Dubai, ili tako neka skromna mesta...

Morona

06.09.2020. 11:37

Ovaj kao da nam život traje 300 godina pa je l te zatvorite se godinu dana šta vam fali.. A onda će oktobar pa vakcina cija.. Na šta izdržite do sledećeg leta.. Šta ima veze život traje 300 godina gde žurite..

IvicaTrajkovic

06.09.2020. 12:38

Veliki potencijalni problem su firme sa velikim brojem zaposlenih na jugu Srbije,npr.Leoni,Jura,Aptiv.Nose se maske ali o distanci i dezinfikovanju ruka nemože ni da se sanja...apelujte na vlasnike za bolju i bezbedniju organizaciju rada.