KON MOLI DA SPREČIMO PUNJENJE KOVID BOLNICA : Molba za razumevanje posebno mladih ljudi, možemo mi to

Novosti online

30. 08. 2020. u 11:24

EPIDEMIOLOG i član Kriznog štaba Predrag Kon upozorio je da je u Srbiji stanje daleko od povoljne epidemiološke situacije i na svom "Fejsbuk" profilu dodao da bi moglo doći do povećane aktivnosti virusa zbog povratka putnika iz inostranstva i polaska u škole.

КОН МОЛИ ДА СПРЕЧИМО ПУЊЕЊЕ КОВИД БОЛНИЦА : Молба за разумевање посебно младих људи, можемо ми то

Foto: Printskrin Tanjug

- Broj koji se testira u Kovid ambulantama Beograda na dnevnom nivou zbog sumnji na kovid ne opada poslednje dve nedelje. Sa povratkom putnika iz inostranstva i polaskom u školu moguće je da dođe do povećane aktivnosti virusa. Zato se mere moraju sprovoditi, posebno zabrana okupljanja više od 30, koja je uz strogo poštovanje protivepidemijskih mera odobrena samo bioskopima i svim institucijama kulture u većem broju", napisao je Kon.

On je dodao da, ipak, nema povoljnijeg trenutka za polazak u škole, jer će se za svega nekoliko nedelja situacija verovatno nešto pogoršati.

- Postoje, sada već ponovljeni pokazateljii da mlađa deca nisu dobri prenosioci virusa, a iskustva iz vrtića je da deca ekstremno retko obolevaju od Covid 19 i to uglavnom sa blagim simptomima. Ponovno punjenje bolnica koje pod naletom epidemije postaju Covid bolnice moramo zajedno sprečiti. Da pomognemo sebi i zdravstvenim radnicima. APEL, MOLBA pa i PREKLINjANjE za RAZUMEVANjE posebno mladih ljudi. Možemo mi to... - poručio je Kon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ZEMLJOTRES KOD NIKŠIĆA: Žarište locirano na dubini od 12 kilometara