DR STEVANOVIĆ: Ne postoji nijedan jedini simptom na osnovu koga možete reći - on ima koronu, ali ovo je najčešći

Novosti online

17. 07. 2020. u 15:46

DIREKTOR Infektivne klinike Goran Stevanović kaže da je najčešći simptom kod zaraženih virusom Covid-19 povišena telesna temperatura, ali da nije moguće na osnovu samo jednog simptoma utvrditi da li je pacijent zaražen tim virusom ili nije.

ДР СТЕВАНОВИЋ: Не постоји ниједан једини симптом на основу кога можете рећи - он има корону, али ово је најчешћи

Foto: Tanjug

Stevanović je na pitanje da li se pacijenti anketiraju o tome koje simptome imaju, kao i da li se vodi statistika o tome koji su simptomi najzastupljeniji kod zaraženih, rekao je da trenutno najčešća simptomatologija povišana temperatura, ali i glavobolje, gubitak mirisa i čula, kao i povračanje.

-Sve to zavisi od slučaja do slučaja, od samih pacijenata, od starosne dobi zaraženih, da li je reč o pušačima...- kazao je Stevanović i naglasio da pacijent mora da obavi razgovor o simptomima sa svojim lekarom,a da se nakon toga utvrđuje da li će ići na testiranje.

Kako je naveo, Srbija kao i svu u okruženju i u svetu, redovno uči i saznaje nove činjenice o virusu, te da ne postoje specifična pitanja o samom virusu, već specifična pitanja za same pacijente kako bi se utvrdilo kakve simptome imaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo