Stvara se situacija kao sa grudvom snega na nizbrdici - Dr Kisić upozorava: Ako se ne javite lekaru NA VREME, SVE JE MNOGO TEŽE

Tanjug

30. 06. 2020. u 09:02

Zamenica direktora Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut", Darija Kisić Tepavčević, izjavila je danas da je situacija u Novom Pazaru, gde je trenutno najveći broj obolelih po glavi stanovnika, koliko je moguće pod kontrolom.

Ствара се ситуација као са грудвом снега на низбрдици - Др Кисић упозорава: Ако се не јавите лекару НА ВРЕМЕ, СВЕ ЈЕ МНОГО ТЕЖЕ

Foto: Tanjug

Kisić Tepavčević, koja je i članica Kriznog štaba za suzbijanje kovida 19, objašnjava da su praktičnosve osobe koje su inficirane u Novom Pazaru morale da dođu u kontakt sa rezervoarom zaraze i pri tome nisu koristile opšte preventivne mere.

Ona je za RTS dodala da je bitan parametar ukoliko se ljudi kasno jave lekaru.

"Kada je već infekcija poodmakla i sa različitim vrstama komplikacija, onda je to sve mnogo teže jer se stvara situacija kao sa grudvom snega na nizbrdici, kada sve ubrzano postaje složenije i složenije", navela je Kisić Tepavčević.

Ona je dodala da se nada da će, ukoliko se budemo pridržavali mera, epidemija narednih dana da ide silazim tokom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)