MALOLETNE SESTRE IZ DEČJEG SELA OTIŠLE SAMOVOLJNO: Traga se za dve devojčice koje su živele u Sremskoj Kamenici

Lj.P.

04. 03. 2024. u 17:15

ROĐENE sestre M.M. (15) i dve godine mlađa J.M., samovoljno su napustile Dečje selo u Sremskoj Kamenici, u kojem su bile smeštene od prošle godine, i za njima se traga.

МАЛОЛЕТНЕ СЕСТРЕ ИЗ ДЕЧЈЕГ СЕЛА ОТИШЛЕ САМОВОЉНО: Трага се за две девојчице које су живеле у Сремској Каменици

FOTO:Lj.P.

Devojčice su odatle otišle 21. februara, a o njihovovom odlasku, kako je za „Novosti“, potvrdio Mirko Jankelić, direktor Dečjeg sela, od prvog dana obaveštene su policije u Novom Sadu, Rumi i Sremskoj Mitrovici, Centar za socijalni rad u Bogatiću, kao i Centar za zaštitu trgovine ljudima.

Sestre, koje su, inače pod starateljstvom Centra za socijalni rad u Bogatiću, koji ih je zajedno sa mlađim bratom izmestio iz porodice zbog nasilja, odnosno zlostavljanja od strane oca, smestio ih je u Dečje selo.

- Sestre su samovoljno napustile Selo, i to su po svemu sudeći isplanirale, jer su ponele i neke stvari – kaže direktor Jankelić. - Već jednom, ranije su odlazile, ali su bile vraćene, i sada su ponovo samovoljno otišle.

Prema nekim informacijama kojima raspolažu u Dečjem selu, sestre su desetak dana bile kod jednog dečka na području Rume, ali da sada tamo više nisu, jer se saznala lokacija gde borave. Sada se, kako se veruje, nalaze na nekoj drugom mestu

- Prestale su da komuniciraju sa drugaricama iz Sela – kaže jankelić. - Ni mlađem bratu, koji je ovde sa njima smešten, takođe ne komuniciraju. Verujemo da da ćemo ih pronaći i vratiti u Dečje selo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)