PONOVO ZAPOČELI BORBU ZA ŽIVOT: Milošu odstranjen bubreg koji mu je donirala devojka Marija

Novosti online

12. 01. 2024. u 00:59

MILOŠU Markoviću (30) iz Strmova, kojem je devojka Marija donirala bubreg, stanje se pogoršalo nakon transplantacije koja je obavljena u Turskoj. Transplantirani bubreg je odstranjen, a sa njim i deo tankog creva.

ПОНОВО ЗАПОЧЕЛИ БОРБУ ЗА ЖИВОТ: Милошу одстрањен бубрег који му је донирала девојка Марија

Foto: Privatna arhiva

Kako bi se Miloševo stanje poboljšalo potrebno je u najkraćem roku obaviti novu transplantaciju bubrega, za šta mu je potrebna pomoć svih humanih ljudi.

Milošu je 2016. godine dijagnostikovan membranopriliferativni GMN inicijalno manifestovan bubrežnom insuficijencijom, a od 2018. godine otpočet je hemodijalizni program lečenja. Više puta je hospitalizovan u Klinici za nefrologiju VMA, a ustanovljene dijagnoze su: hronična bolest bubrega 5. stepena, hronični zapaljenski bubrežni sindrom - difuzni mezangiokapilarni glomerulonephritis.

Miloš je uspeo da prikupi neophodna sredstva za transplantaciju bubrega u inostranstvu koja je obavljena 2. novembra 2023. godine, ali nažalost, usled komplikacija koje su nastupile, transplantirani bubreg morao je biti odstranjen kao i deo tankog creva. Sprovedeno je antibiotsko lečenje nakon kog se Miloš vratio u Srbiju.

Početkom decembra prošle godine hitno je hospitalizovan na VMA usled osećaja opšte slabosti, ekstremne malaksalosti i osećaja nedostatka vazduha. Kako bi se Miloševo stanje poboljšalo potrebno je u najkraćem roku obaviti novu transplantaciju bubrega.

Foto: Privatna arhiva

Potrebna pomoć

Miloš nije u mogućnosti da samostalno obezbedi finansijska sredstva za lečenje u inostranstvu pa se ovim putem obraća svim humanim ljudima da mu pomognu svojim donacijama jer nema vremena za čekanje. Sredstva su mu potrebna za transplantaciju bubrega i lečenje u inostranstvu, laboratorijske analize, kontrolne preglede, lekove, suplemente kao i za putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Podsećamo, Milošu je devojka Marija Milojković (31) donirala bubreg, nakon čega je Miloš počeo da ustaje, šeta, jede.

Foto: Privatna arhiva

- Otišli smo 22. oktobra u Tursku na preglede i mislili da se vratimo nazad već u petak. Međutim doktor je rekao da može operacija, sve se poklopilo i tako ostanemo i završimo sve. Bože zdravlja za nekih 20 dana Miloš će kući. Nakon transplantacije Miša je proveo 24 sata na intenzivnoj nezi i danas je došao u sobu. Bubreg je odmah počeo da radi, sada pije terapiju i prate svaki sat kako napreduje - pričala je tada Marija.

- Ustaje, šeta, jede. Ja već sutra izlazim iz bolnice. Ovo je kao rutinska operacija ovde - pričala je Marija Milojković nedugo nakon operacije.

BONUS VIDEO - POGLEDAJTE ŠTA RADI OVA "SUPER BAKA": Danica Vlahović na pragu 9. decenije drži časove aerobika

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!