PRISTIŽU MAMOGRAFI, MAGNETNE REZONANCE I SOFTVER ZA SLOBODNE TERMINE Ministarka Grujičić za "Novosti" o inovacijama u zdravstvu (VIDEO)

M. Škorić

28. 11. 2023. u 13:54

UNIVERZITETSKOM kliničkom centru Niš danas je isporučen digitalni mamograf, a ministarka zdravlja Danica Grujičić rekla je na svečanosti uručenja donacije da je digitalni mamograf vredan više od dve milijarde dinara i da je reč o veoma značajnoj donaciji.

ПРИСТИЖУ МАМОГРАФИ, МАГНЕТНЕ РЕЗОНАНЦЕ И СОФТВЕР ЗА СЛОБОДНЕ ТЕРМИНЕ Министарка Грујичић за Новости о иновацијама у здравству (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Ministarka Grujičić izjavila je da će sada mamograf moći da ode i do najudaljenijih mesta u kojima žive žene u Nišu, a kako tvrdi, reč je o najnovijoj tehnologiji sa najmanjim zračenjem.

Prilikom uručivanja mamografa u Leskovcu, predsednik Aleksandar Vučić govorio je o pristizanju magnetnih rezonanci i rendgenskih aparata za bolnice u Srbiji, a ministarka je za "Novosti" govorila i o značaju tih uređaja, i istakla je da će zadatak ministarstva biti da obezbedi lekare tako da "kao što svaki lekar ima stetoskop, svaki drugi lekar imaće ultrazvuk".

Grujičićeva je najavila dolazak još 20 magnetnih rezonanci i razvoj softvera na osnovu kog će zaposleni imati uvid u slobodne termine zakazivanja magneta, a očekivanja su da će se do polovine sledeće godine, najkasnije do septembra, liste čekanja za magnetnu rezonancu potpuno izgubiti.

Ministrka Grujičić istakla je da upravo ovakva moderna tehnologija omogućava da se dođe do pacijenata, ali i svih građana, apelujući da je prevencija najvažnija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (29)

NOVA STRATEGIJA: Evo šta Ukrajinke sada rade kada moraju na teren protiv Ruskinja (VIDEO)