MINSTAR SELAKOVIĆ: Svi smo dokaz pobede u Cerskoj bitki

Tanjug

19. 08. 2023. u 17:17

MINISTAR za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković je, na obeležavanju 109. godišnjice od Cerske bitke, rekao da se danas odaje pošta svim našim precima, kao i da smo svi dokaz njihove pobede.

МИНСТАР СЕЛАКОВИЋ: Сви смо доказ победе у Церској битки

Foto Tanjug

Selaković je istakao da je Srbija dokaz opravdanosti borbe predaka i dodao da ona danas suvereno, slobodno i samostalno odlučuje kako se njome vlada i kojim putem ide, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

-Odajemo poštu i kralju Petru Prvom oslobodiocu i kralju Aleksandru Prvom ujedinitelju i vojvodama Stepi Stepanoviću i Radomiru Putniku i potonjim vojvodama Živojinu Mišiću i Petru Bojoviću, ali ono što nikada ne smemo da zaboravimo, što je naša sveta dužnost, što kuca u svakome od nas jeste da je ovu bitku i ovaj rat dobio srpski seljak, običan čovek, domaćin, onaj koga je Pašić nazvao “gunjac i opanak”, istakao je Selaković u Tekerišu kod Loznice.

Foto Tanjug

Ministar se osvrnuo na značaj srpskog seljaka i podsetio da je običan čovek oslobodio zemlju od turskog ropstva i doprineo da po njoj niknu pravda, sloboda i jednakost.

Selaković je naglasio da je najveći i najmudriji upravnik jednog naroda sam narod.

On je rekao da je dužnost svakoga od nas da se seća Cerske pobede, ističući da je na Ceru srpski narod pokazao kako se brani otadžbina i voli sloboda.

-Zahvaljujući pregalaštvu čestitih i časnih dobrih ljudi Mačvanskog okruga, svih lokalnih samouprava i podršci koju je tom projektu pružio i pruža predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ova generacija ima zadatak da na vrhu Cera podigne memorijalni kompleks u čast cerskih i ivanjičkih junaka, poručio je Selaković.

Foto Tanjug

Pored ministra Selakovića, vence su položili i predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Grada Loznice, Grada Šapca, okolnih gradova i opština, ambasada, kao i predstavnici brojnih udruženja i građana opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, zaključeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO - RUSIJA: Kalašnjikov predstavio novu verziju jurišne puške AK-19

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)