BRŽE DO PACIJENATA: Ministarka Danica Grujičić i ambasadorka Kine Čen Bo u Bosilegradu uručile ključeve saniteta

J. S.

07. 07. 2023. u 18:15

NA svečanoj ceremoniji danas u Bosilegradu obavljena je primopredaja deset ambulantnih vozila, za osam zdravstvenih ustanova, od kojih je tri dobio i Univerzitetski klinički centar Niš.

БРЖЕ ДО ПАЦИЈЕНАТА: Министарка Даница Грујичић и амбасадорка Кине Чен Бо у Босилеграду уручиле  кључеве санитета

Foto:J.S.

Ministarka zdravlja Danica Grujičić i ambasadorka  Kine u Srbiji Čen Bo, uručile su u Bosilegradu predstavnicima zdravstvenih centara ključeve najmodernije opremljenih ambulantnih vozila.

Obe su izrazile zadovoljstvo zbog „prijateljstva dva naroda“, koje je rezultiralo i ovom pomoći namenjenoj srpskim zdravstvenim ustanovama.

Ministarka zdravlja, prof. dr Danica Grujičić, zahvalila se kineskim prijateljima na nesebičnoj pomoći koju su pružili našoj državi.

- Zahvalnost pre svega upućujemo ambasadorki, koja i ovog puta sa nama deli radost zbog ovog dara. Kinesko prijateljstvo smo posebno osetili tokom pandemije, ali se to priajteljstvo nastavlja i sada, istakla je ministarka zdravlja Republike Srbije, prof. dr Danica Grujičić.

Ukupna vrednost ove donacije je 3,6 miliona dolara. Sem Univerzitetskog kliničkog centra Niš, nove sanitete dobili su i Univerzitetski klinički centar Srbije, Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Vukan Čupić“, Dom zdravlja Bosilegrad, Dom zdravlja Šid, Zdravstveni centar Kladovo, Dom zdravlja „Dr Milorad Vlajković“ iz Barajeva i Dom zdravlja Trgovište.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)