BORAČKI status, prema Jedinstvenoj evidenciji korisnika prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite, do danas je utvrdilo je 33.080 boraca, 12.025 vojnih invalida i 8.846 korisnika porodičnih prava po osnovu srodstva sa palim borcem.

Petar

25.06.2023. 14:47

Ja sam podneo odavno, odbili su me jer me "nemaju u evidenciji". Ranjen sam '99 na kosovu kao redovni pripadnik vojske, odlikovan sam 2000. godine, a oni me nemaju u evidenciji......sramota!

Napaceni

25.06.2023. 15:25

Imam ratni staz od 5,5 godina u vojnoj knjizici i nema gde me nije bilo (na moju veliku zalost), pa kad sam hteo da to pretvorim u radni staz, rekli mi da moze samo 3 meseca iz 99'te! Ostalo kazu, nije Srbija ucestovala u ratu. Pa jbt, jesam za Mars obukao uniformu i njegove oznake nosio? Glavu stavis na panj, oprostis se da ces ikad vise videti decu i kuci, branis drzavu i onda te neki koji su ganjali profit i dezertirali nipodastavaju i potcenjuju. Mnogo bre... A sto se spomenica tice, imate evidencije, pa delite. Sto bih sebi rane ponovo kopao...

Dejan Arilje

25.06.2023. 18:57

Учесник у оружаним акцијама у Хрватској и Словенији 1991.г. а за сада имам само 62 дана учешћа у рату и решење БОРАЦ 2. категорије, у Словенији заробљен и имаМ папир кад сам пуштен из заробљеништва али тај период још ми није признат ,од куће сам на лични захтев вратио у остатак своје јединице у Хрватску и рањаван сам и лечен од "реактивно-анхиозна продижена стрес реакција" ПТС поремећај али још немам правоснажно решење РАТНОГ ВОЈНОГ ИНВАЛИДА, али тек од скора неко мисли и на нас борце , тако да мислим да ћу остварити Статус који ми припада, ЖИВЕЛА СРБИЈА

Ćirilica bre

27.06.2023. 09:39

Само треба прочитати књигу о Милутину! Како онда тако данас! Свака па и ова власт је згазила и понизила своје ратнике! Никада ни трунке поштовања! Прошао сва ратишта, а сад ми у општини госпођа референтица објашњава да то и није баш тако и да сам ја био у миру а не у рату! Од вас ми никакав статус нити споменица не треба. А камару одликовања која сам добио ћу продати на бувљаку за динар, додуше у овој држави ни толико не вреде, али можда неко плати!