Otkrivamo vam čari termalnih voda Vranjske Banje

Novosti online

16. 04. 2023. u 10:00

VRANjSKA Banja je poznata po lekovitim svojstvima svojih termalnih izvora, koji su bogati mineralima koji su od velike koristi za zdravlje ljudi, jer poboljšavaju cirkulaciju, pomažu u lečenju različitih kožnih bolesti, poboljšavaju zdravlje kostiju i zglobova, smanjuju upale i poboljšavaju opštu dobrobit organizma. Voda u Vranjskoj Banji takođe ima blagotvorno dejstvo na respiratorni sistem, pa se preporučuje kao pomoćno sredstvo u lečenju astme i drugih respiratornih oboljenja.

Откривамо вам чари термалних вода Врањске Бање

Foto: Promo

Ono što je posebno zanimljivo i značajno jeste da je Vranjska Banja upravo banja sa najtoplijom mineralnom vodom u Evropi. Voda temperature od 94° do čak 110°C, kapaciteta 140 litara u sekundi, izbija na površinu zemlje iz desetak izvora, koji kao takvi formiraju jednu posebnu hidrotermalnu zonu koja zauzima prostor od čak 60 kilometara. Neki od njih su: Sumporoviti izvor, Mešoviti izvor, Gvožđeviti izvor, Vrući izvor, Velika česma itd.

Foto: Promo

U Vranjskoj banji se nalazi i Specijalna bolnica za rehabilitaciju Millennium Medical Centar, koja predstavlja zdravstvenu ustanovu koja se bavi lečenjem i rehabilitacijom pacijenata koji imaju različite zdravstvene probleme, kao što su reumatska oboljenja, povrede i operativni zahvati na kostima i zglobovima, neurološka oboljenja i respiratorne bolesti.

Bolnica poseduje modernu medicinsku opremu i stručni tim lekara, medicinskih sestara i fizioterapeuta koji sprovode rehabilitaciju pacijenata u skladu sa najnovijim medicinskim saznanjima. U okviru bolnice se primenjuju različite metode rehabilitacije, kao što su kineziterapija, elektroterapija, hidroterapija (terapija vodom), masaža, terapija blatom itd. Pored toga, bolnica ima smeštajne kapacitete za pacijente koji su na rehabilitaciji, kao i ishranu koja je prilagođena njihovim potrebama. Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Vranjskoj Banji je važna zdravstvena ustanova koja pruža kvalitetnu medicinsku uslugu i pomaže pacijentima da se oporave i vrate svakodnevnom životu nakon bolesti ili povrede.

 

Kompanija Millennium Resorts realizuje projekat Vranjska Banja resort. Ovo je najveći projekat na Balkanu kompanije Marriott International i najveća investicija u turizam Millennium Resorts-a, koji će u ovaj projekat uložiti 90 miliona evra, a u okviru projekta biće otvoreno 350 radnih mesta. Prvu fazu investicije čine radovi na hotelu Westin 4* koji će biti najmoderniji hotel brenda Marriott, na površini 40.000m2 i sa SPA centrom koji će se prostirati na 4.000 m2. Hotel Westin raspolagaće sa 190 soba i apartmana i kongresnim centrom koji će moći da primi 600 gostiju. Pored pomenutog hotela Westin, projekat će činiti i hotel Kralj Petar I by Autograph Collection 5*, medicinski centar Sofka, kao i vile i bungalovi. U svim objektima biće ukupno oko 10.000m2 SPA sadržaja. Cilj je da nakon ovog projekta Srbija bude prepoznata na mapi kao destinacija vrhunskog banjskog turizma.

Foto: Promo

Postoje mnoge prednosti lečenja u specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Vranjskoj Banji. Neke od njih su:

Stručnost i iskustvo: Bolnica ima visoko obučen i iskusan tim lekara, medicinskih sestara i fizioterapeuta koji su specijalizovani za lečenje različitih zdravstvenih problema, koji koriste najmodernije medicinske tehnologije i metode rehabilitacije, kako bi pacijentima pružili najbolju moguću negu.

Lekovita voda i blato: Voda u Vranjskoj Banji ima lekovita svojstva zbog bogatstva minerala u njoj. Ova voda se koristi u različitim terapijama, kao što je hidroterapija (terapija vodom), koja može pomoći u lečenju različitih zdravstvenih problema. Bolnica takođe koristi lekovito blato koje se nalazi u okolini banje, koje ima terapeutski efekat na reumatske bolesti.

Foto: Promo

Individualni pristup: Svaki pacijent u bolnici dobija individualni pristup u lečenju i rehabilitaciji. Lekari i fizioterapeuti prilagođavaju terapiju i vežbe pacijentu prema njihovim specifičnim potrebama i stanju.

Smeštaj i ishrana: Bolnica ima smeštajne kapacitete i pruža ishranu koja je prilagođena potrebama pacijenata. Pacijenti imaju udoban smeštaj i mogu se u potpunosti posvetiti lečenju bez brige o drugim stvarima.

Prirodno okruženje: Vranjska Banja se nalazi u prelepom prirodnom okruženju, okružena planinama i zelenilom. Ovo okruženje može imati pozitivan efekat na psihu pacijenata i pomoći im da se opuste i posvete oporavku.

Foto: Promo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni