Zdravo mršavljenje – odlični saveti za efikasan gubitak kilograma

Tanjug

25. 03. 2023. u 11:00

Gojaznost je poprimila epidemijske razmere i javlja se u svim starosnim grupama. Stanje ostavlja dugoročne posledice u svim sferama života, i psihološke i fizičke probleme koji dugoročno ozbiljno ugrožavaju zdravlje.

Здраво мршављење – одлични савети за ефикасан губитак килограма

Foto: Profimedia

Lak gubitak kilograma ne postoji, a efikasno mršavljenje zahteva disciplinu i promenu životnih navika da bi kilogrami bili trajno izgubljeni.

Važno je i konsultovati lekara i na pravi način započeti sa sistemom vežbanja koji će odgovarati najboljem topljenju masnih naslaga i oblikovanju figure.

Test opterećenja – prvi korak pri konsultaciji sa lekarom

Jedan od najboljih načina za pravilan gubitak kilograma jeste kontrola kod lekara i test opterećenja ako postoje neki zdravstveni problemi.

Svaki restriktivni režim ishrane, intenzivnije vežbanje ili druga slična promena vodi ka gubitku kilograma, ali je i svojevrstan šok za organizam pa treba biti siguran u zdravstveno stanje i na koji način treba gubiti kilograme.

Test opterećenja lekaru signalizira da li postoji oboljenje srca ili krvnih sudova i koliko je bezbedno opteretiti organizam, a da ne dođe do prevelikog zamora.

Dobro je i periodično pratiti zdravstveno stanje jer kako se kilogrami budu topili tako bi test opterećenja trebao da pokaže bolje vrednosti i snažniji kardio-vaskularni sistem pa se u mnogim situacijama baš na ovaj način isključuju lekovi ili smanjuju doze.

Trake za trčanje – jednostavan način za gubitak kilograma

Šetnja i trčanje su najbezbedniji i najbolji način za gubitak kilograma. Ovo je i kardio vežba, ali i način da se aktiviraju različite grupe mišića i zategne telo pri mršavljenju.

Upravo zbog toga su trake za trčanje obavezan deo i rekreativnog i profesionalnog vežbanja i donosi efikasno održavanje kondicije uz poboljšanje zdravstvenog stanja. Uz njih je moguće trenirati uvek, bilo gde da se nalazite, lako i efikasno.

U teretanama su trake za vežbanje profesionalne, ali postoje i kompaktniji modeli koji se mogu koristiti u kućnim uslovima, mogu se odložiti, ne moraju da imaju rukohvate i sklopive su. Omogućiće konstantan trening i vežbanje kada god vam to odgovara pa će i gubitak kilograma biti efikasniji, a mršavljenje zdravije.

Obavezno dosta tečnosti i čaj za mršavljenje

Ako želite efikasno mršavljenje, veći unos tečnost mora biti sastavni deo režima, a čaj za mršavljenje je svakako jedan od načina da se taj program ispoštuje.

Bilo bi dobro da se unosi do 2l tečnosti svakodnevno, a poželjno je da to nisu sokovi niti neke prerađene tečnosti jer podižu nivo šećera u krvi i nepovoljno utiču na mršavljenje.

Čaj za mršavljenje je najčešće pun vitamina, ima dijuretičko svojstvo i prija svakom organizmu. Ukusna aroma i efikasno delovanje će obezbediti da ovo bude jedan od najprijatnijih napitaka, i topao i hladan, i kada ste u pokretu i kada odmarate. Pomoći će da se kilogrami istope i da se veća količini tečnosti lakše unositi u organizam.

Mršaviti može svako, ali efikasan gubitak kilograma i zdravo mršavljenje podrazumeva adekvatnu pripremu organizma uz pomoć lekarskih saveta i testa opterećenja, rekreativne šetnje i trčanja koji možete uraditi i uz pomoć trake za trčanje pa se uz korigovanu ishranu i više tečnosti dobija odličan rezultat bez vraćanja kilograma.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi