Svi smo mi Dijamanti

Promo

21. 03. 2023. u 17:00

SVI smo mi drugačiji, a suština je upravo u tome. Lepotu različitosti je bitno negovati, jer to je ono što nas spaja, a najdivnija stvar koju možemo da učinimo je da pomognemo osobama kojima je potrebna naša podrška u razvoju i formiranju kvalitetnijeg i ispunjenijeg života.

Сви смо ми Дијаманти

Foto: Jelena Petrović

Jedinstveni i posebni na svoj način- osobe sa Daunovim sindromom suočavaju se sa svakodnevnim izazovima. Ove godine, sada već tradicionalno, kompanija Dijamant organizuje društveno odgovornu kampanju "Prati suncokret” čiji je cilj da pored materijalne podrške podstakne dalju inkluziju osoba sa Daunovim sindromom u društvene procese.

Foto: Jelena Petrović

Naziv kampanje i njene aktivnosti najbolje oslikavaju poruku koja treba da se prenese. Već prepoznatljiv žuti cvet postao je zajednički simbol osoba sa Daunovim sindromom i kompanije Dijamant. Kroz brojne radionice i edukaciju osnovaca i srednjoškolaca o njihovim vršnjacima koji uče, ponašaju se, govore drugačije, ali su deo našeg okruženja, kompanija Dijamant daje značajan doprinos uključivanju osoba sa Daunovim sindromom u sve tokove društva. Poruka "više smo slični nego različiti”, ovog puta će se čuti još glasnije, zahvaljujući himni koja je posebno osmišljena za obeležavanje Svetskog dana osoba sa Daunovim sindromom.

Da naši suncokreti dobiju svoju pesmu, pomogla je Bojana Vunturišević, poznata autorka i tekstopisac.

- Posebno nam je drago da je Bojana prihvatila poziv da napiše i snimi himnu posvećenu našim najsjajnijim dijamantima, čiji će se glas ovog puta čuti još jače. Uz Bojanin dečiji hor, zajedno sa članovima Saveza udruženja za pomoć osobama sa Daunovim sindromom, napravili smo sjajnu atmosferu na snimanju spota. Poruka pesme "iako smo možda na prvi pogled različiti, više smo, više slični“ zasigurno će ostaviti jak utisak. Bitno je da shvatimo da osobe sa Daunovim sindromom zaslužuju podršku i ljubav, a to je ono što želimo da svako od nas počne da radi - rekla je Bojana Petrašek Dunđerski, brend menadžer kompanije Dijamant.

https://www.dijamant.rs/suncokreti-dobili-svoju-himnu/

Himna posvećena osobama sa Daunovim sindromom, sadrži jake i snažne poruke upućene društvu. Dijamant je simbol dragocenosti, sjaja i izdržljivosti, a to su osobine koje svaka osoba poseduje. "Čitav svet neka shvati da svi smo mi dijamanti“ stih je pesme, koji treba da nas motiviše da diskriminaciju i predrasude ostavimo po strani. "Ljubav nam jača srca“, poruka je koja je upućena svima onima koje društvo percipira kao drugačije, ali i svima nama, jer je bitno da shvatimo da je samo ljubav dovoljna da svet učinimo lepšim i boljim mestom.

I ove godine će se na policima naći milion i dvesta hiljada flaša Dijamant ulja, sa posebno oslikanom etiketom, čijom kupovinom svi postajemo aktivni učesnici kampanje "Prati suncokret”. Od svake kupljene boce, po jedan dinar biće odvojen i doniran Savezu udruženja za pomoć osobama sa Daunovim sindromom.

Foto: Promo

Podržimo inkluziju i razumevanje i zajedno učinimo svet boljim i prihvatljivijim mestom za sve nas, jer ljubav i razumevanje ne znaju za različitosti!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)