HAOTIČNO VREME U SRBIJI: Nakon prolećnih 20 stepeni sledi dramatično pogoršanje vremena

Novosti onlajn

05. 03. 2023. u 16:10

NAREDNIH dana sve toplije, sredinom nedelje i u njenom drugom delu lokalno i oko +20 stepeni Celzijusa. Povremeno će biti kiše i pljuskova, posebno oko narednog četvrtka.

ХАОТИЧНО ВРЕМЕ У СРБИЈИ: Након пролећних 20 степени следи драматично погоршање времена

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Nešto izraženije, ali prolazno pogoršanje moguće oko 11. marta, ali bi sredinom meseca ponovo bilo relativno toplo. Posle 18.03. stoji signal za moguće izraženije pogoršanje i zahlađenje. Kakvo nas vreme očekuje u sledećih 10 dana pogledajte u detaljnoj prognozi za Srbiju.

Danas će se preko našeg regiona premeštati vrlo slab, hladan, front koji će doneti prolazno pogoršanje i umeren, severozapadni vetar. Padavine će biti vrlo retke i slabe. Uveče razvedravanje te će noć ka ponedeljku biti dosta hladna i u ponedeljak ujutro će lokalno biti prizemnog mraza, a u planinskom delu regiona, posebno tamo gde još ima snega jutarnji mraz može biti i oko -6 stepeni Celzijusa, najavljuje Marko Čubrilo u novoj prognozi vremena za Srbiju.

- Od sutra ka nama počinje priliv sve toplijeg vazduha sa jugozapada koji će nam pristizati u prednjem (toplom) sektoru serije jakih ciklona koji će se velikom brzinom premeštati preko zapadne, severne i dela središnje Evrope - kaže meteorolog.

Kao posledica toga biće nestabilno uz povremenu pojavu kiše ili prolaznih pljuskova i to pre svega nad južnim, jugozapadnim, zapadnim i severnim delovima regiona, stoji u prognozi.

- Duvaće južni i jugozapadni vetar tako da će se sneg topiti i na višim planinama. Nešto jače ali prolazno pogoršanje bez bitnog uticaja na temperaturu je moguće u četvrtak kada bi moglo biti i izraženijih pljuskova i prvih grmljaviskih procesa u ovom proleću - najavljuje Čubrilo.

Kako kaže, temperaturni minimumi će se kretati od +2 do +7 stepeni Celzijusa, a makismumi od +9 do +17, a lokalni i oko +20 stepeni Celzijusa, posebno u drugom delu nedelje.

- Nešto izraženije pogoršanje je moguće krajem naredne subote te bi u nedelju na kratko bilo malo hladnije uz maksimume od +4 do +10 stepeni Celzijusa. Već posle 12.03. ponovo osetno toplje, dok je oko 15.03. moguće novo pogoršanje - kaže meteorolog.

Dugoročan trend daje signal da bi posle 18.03. moglo uslediti jače pogoršanje i zahlađenje. Videćemo šta će se dešavati posle 15.03. kada se taj datum malo približi, ali u narednih desetak dana pravo rano proleće uz smenu sunca i povremenih naleta kiše, zaključuje Čubrilo.

(Alo)

BONUS VIDEO:

AMNESTIJA ZLOČINACA U IME BRATSTVA I JEDINSTVA: Izložba o jezivom stradanju Srba i Jevreja na KiM

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!