ČEN BO: Velika perspektiva razvoja turističke saradnje Srbije i Kine

Tanjug

22. 02. 2023. u 19:20

AMBASADORKA Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je danas na otvaranju 44. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu da postoji velika perspektiva turističke saradnje Kine i Srbije kao i da je posebno raduje što je Kina zemlja partner ovogodišnje manifestacije.

ЧЕН БО: Велика перспектива развоја туристичке сарадње Србије и Кине

Foto: D. Milovanović

- Poseban značaj ima lično prisustvo predsednika Aleksandra Vučića na svečanom otvaranju što predstavlja najveći podsticaj povećanju turističke saradnje Kine i Srbije. Kina i Srbija imaju jedinstvene prednosti u ostvarivanju turističke saradnje. Jedna je ukidanje viza, a druga uspostavljanje direktnog leta - poručila je Čen Bo.

Takođe, istikla je da veruje da će povećanje broja poseta srpskih turista Kini snažno podstaći turističku saradnju Kine i centralne i istočne Evrope, što će doprineti povećanju njihove kulturne razmene i promovisati ekonomski razvoj tih zemalja.

- Nadam se da će svi iskoristiti tu prilliku za bolje razumevanje i saradnju i pružanju kvaliteta turističkih programa - rekla je ambasadorka.

Čestitajući otvaranje Sajma, Čen Bo je istakla da je još više raduje to što Kina prvi put u svojstvu države partnera učestvuje na Međunarodnom sajmu turizma.

- Pre svega, želela bi da se zahvalim Sajmu što nam je pružio dragocenu priliku za unapređenje dragocene turističke saradnje između Kine, Srbije i zemalja centralno-istočne Evrope. Želim da se zahvalim predsedniku Vučiću i Ministarstvu turizma što pridaju velliki značaj turističkoj saradnji Kine i Srbije - rekla je ambasadorka.

Zahvalila je i kineskoj delegaciji, posebno gradovima Pekingu i Ninhua, koji su se u roku odazvali pozivu srpske strane za realizaciji programa.

- Želela bih da istaknem da su Kina i Srbija geografski udaljene zemlje, ali da je potrebno samo uzeti pasoš i možemo da krenemo na put kada god želimo. Kao što kaže izreka 'Kada je u pitanju odmor nije teško - istakla je Čen Bo.

Ona je dodala da bi volela da vidi više kineskih turista u Srbiji i zemljama centralne i istočne Evrope i pozvala prijatelje iz celog sveta da posete Kinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)