MINISTARKA DARIJA KISIĆ U POSETI PORODICAMA KOJE SU DOBILE SUBVENCIJU ZA PRVI STAN:Sto mama već iskoristilo državnu podršku

Novosti online

11. 02. 2023. u 16:39

DO sada je nešto manje od 100 mama u Srbiji ostvarilo pravo na državnu subvenciju za kupovinu prvog stana. Projekat se nastavlja i u ovoj godini i moći će da ga koriste sve majke koje su dobile prinovu od 1. januara 2022.

МИНИСТАРКА ДАРИЈА КИСИЋ У ПОСЕТИ ПОРОДИЦАМА КОЈЕ СУ ДОБИЛЕ СУБВЕНЦИЈУ ЗА ПРВИ СТАН:Сто мама већ искористило државну подршку

bebe

 Ministarka za brigu o porodici i demografiju, Darija Kisić iskoristila je priliku da tokom jučerašnje posete opštini Lebane, u kojoj je održana sednica "100 dana vlade", obiđe neke od mama koje su imale sreću da im država pomogne u ovako važnom životnom trenutku.Ministarka je posetila Jelenu Krivokapić sa prebivalištem u Bošnjacima, kojoj je nedavno priznato pravo na novčana sredstva za učešće u kupovini stana u maksimalnom iznosu od 20 odsto od vrednosti nekretnine.Zahvaljujući ovoj pogodnosti uskoro uživati u svom stanu od 56 kvadrtanih metara u Leskovcu.

I porodica Kovačević, mama Jelena i tata Ivan, dobili su sina Miliju 19.marta prošle godine. Do sada su živeli u zajednici sa tatinim roditeljima.i srećni su što će prvi rođendan svog naslednika proslaviti u svom stanu. Majka je , kako kaže, podnela zahtev 28.oktobra, a rešenje joj je potpisano 8. februara ove godine. Roditelji do sada nisu imali nepokretnosti na svoje ime.

- Srećna sam što je država ovoj porodici, majci Jeleni i ocu Ivanu, pomogla da kupe stan, budući da je majka ostvarila pravo na kupovinu prve nekretnine - rekla je ministarka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini