PORUKA IZ TURSKE: "Hvala Srbiji, među prvima je pritekla u pomoć"

Tanjug

09. 02. 2023. u 15:21

AMBASADOR Turske u Srbiji Hami Aksoj izjavio je danas da su trenutno Turskoj, budući da u oblastima pogođenim zemljotresom vladaju teški zimski uslovi, najpotrebnije stvari koje se koriste u tim uslovima - šatori, ćebad, čizme, džemperi, ali i uređaji za grejanje, grejalice, agregati.

ПОРУКА ИЗ ТУРСКЕ: Хвала Србији, међу првима је притекла у помоћ

Foto: MUP

On je za Tanjug rekao da su spiskovi sa tim potrepštinama objavljeni na društvenim mrežama ambasada, kao i da svi koji žele da pomognu mogu da pogledaju te spiskove.

On je kazao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio jutros ambasadu, gde se upisao u knjigu žalosti i rekao da će Srbija nastaviti da pomaže Turskoj, na čemu je ta zemlja veoma zahvalna.

- Odmah nakon zemljotresa potražili smo međunarodnu pomoć suočeni sa njegovim razmerama i Srbija je bila među prvima koja je ponudila pomoć. Što se tiče pomoći mi smo na svim našim društvenim mrežama objavili brojeve žiro računa, što u banci, što sektora za vanredne situacije, a naveli smo gde se sve može dopremiti pomoć u robi. Molimo građane da prate te informacije ukoliko žele da dostave pomoć - rekao je Aksoj.

BONUS VIDEO: 

ČUDA SE DEŠAVAJU: Spasioci u selu Bisnija u Siriji izvukli ispod ruševina čitavu porodicu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije