NEZAPAMĆENA OLUJA POGODILA KOPAONIK: Vetar divlja, dostiže brzinu od 70 kilometara na sat, nulta vidljivost, svi se pozatvarali u sobe

Novosti online

04. 02. 2023. u 22:19

JAK vetar turističku destinaciju učinio je pustom. Svi posetioci planine su se pred jakim vetrom i snegom koji nanosi zatvorili u hotelske sobe.

НЕЗАПАМЋЕНА ОЛУЈА ПОГОДИЛА КОПАОНИК: Ветар дивља,  достиже брзину од 70 километара на сат, нулта видљивост, сви се позатварали у собе

FOTO: Novosti

Vetar duva toliko jako, da izgleda kao da padavine imaju svoju volju, a velikom brzinom zatrpava prozore hotelskih soba, kao i planinske staze.

Saobraćaj na putu ka Kopaoniku iz pravca Brzeća je bio u prekidu od 17.30 do 19.30, a na toj deonici je trenutno nulta vidljivost pa će saobraćaj iz Brzeća do vrha Kopaonika biti obustavljen.

Zbog mećave praćene olujnim vetrom koji smanjuje vidljivost i vozača koji su na planinu pošli vozilima bez zimske opreme i zaglavili se, na deonici od Useka do Jarma nastao je zastoj i formirana je kolona, ali su oko 19.30 radnici zimske službe "Kruševac puta" uspeli su da raščiste dvočasovni zastoj u saobraćaju, pa su vozila iz kolone nastavila put odredišta, prenose mediji.

Zbog nulte vidljivosti usled snežne mećave i olujnog vetra koji dostiže na mahove brzinu od 70 kilometara na sat, na toj deonici je trenutno nulta vidljivost, pa će saobraćaj iz Brzeća do vrha Kopaonika biti obustavljen.

Usled jakog nevremena i olujnog vetra koji stvara nanose, nekoliko putničkih vozila i jedan autobus trenutno je zaglavljeno na prilazu Kopaoniku preko Brzeća. Mehanizacija je na terenu i čiste sporne deonice, prenose mediji.

Kako je navedeno u najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), u planinskim predelima očekuje se vejavica, mećava i stvaranje nežnih nanosa. U upozorenju RHMZ navedeno je da će vreme u toku noći da bude vetrovito i osetno hladnije, a da će se formirati snežni pokrivač od pet do 10 centimetara. Povećanje snežnog pokrivača na planinama biće značajnije - 10 do 20 centimetara.

U celoj Srbiji je na snazi narandžasti meteoalarm zbog vetra, koji ukazuje na to da su prognozirane opasne vremenske pojave, takvog intenziteta da mogu da prouzrokuju materijalnu štetu i budu opasne po ljude i životinje. Zbog snega je na snazi žuti meteoalarm u svim delovima Srbije osim u Vojvodini.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SRBIJU INTERESUJE SAMO KADA ĆE MIR Vučić: Nekada je ta reč bila najpopularnija u svetu, a sada niko ne sme da je izgovori