DIREKTORKA O NAPADU ĐAKA NA NASTAVNICU KOD VRBASA: Škola je odmah odreagovala, sad su svi bezbedni

Z. RAJIĆ

02. 02. 2023. u 18:51

U OŠ "Bratstvo-jedinstvo" u Kucuri kod Vrbasa učenik ove škole napao je na času nastavnicu likovnog vaspitanja. Prema nezvaničnim informacijama, posle verbalnog usledio je fizički napad

ДИРЕКТОРКА О НАПАДУ ЂАКА НА НАСТАВНИЦУ КОД ВРБАСА: Школа је одмах одреаговала, сад су сви безбедни

foto: O.R.

U OŠ "Bratstvo-jedinstvo" u Kucuri kod Vrbasa učenik ove škole napao je na času nastavnicu likovnog vaspitanja. Prema nezvaničnim informacijama, posle verbalnog usledio je fizički napad. Navodno je reč o učeniku odranije neprimerenog ponašanja, ali u Školi o tome nisu dali nikakvu informaciju. Nije rečeno ni koji razred pohađa izgrednik, ni da li su nastavnici nanete bilo kakve povrede.

U ovom mirnom selu sa oko 4.000 stanovnika niko od meštana s kojima smo razgovarali nije čuo za nasilje u školi, koje se dogodilo 31. januara.

Saopštenjem se oglasila direktorka Škole Senka Mučenski, koja je navela da se "31. januara u prostorijama Škole desio neželjeni događaj sa elementima nasilja".

- Škola je odmah odreagovala i preduzela sve potrebne radnje radi zaštite zaposlenih i učenika. U skladu sa Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje, Škola je obavestila nadležne organe i Ministarstvo prosvete. Na daljem procesuiranju slučaja, Škola planira i realizuje niz aktivnosti - predočila je direktorka.

Ona je istakla da rukovodstvo Škole postupa u skladu sa propisima i zamolila za razumevanje.

- U ovom trenutku procenjujemo da nije u interesu zaposlenog i deteta davanje više informacija - poručila je direktorka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024