DRAMA NA ŠAR-PLANINI: Britanski diplomata se survao niz planinu, podignuti helikopteri Kfora

Novosti online

03. 01. 2023. u 09:51

GORSKA služba spasavanja na tzv. Kosovu saopštila je detalje akcije nakon spasavanja zaposlenog britanske ambasade, koji je povređen na Šar-planini.

ДРАМА НА ШАР-ПЛАНИНИ: Британски дипломата се сурвао низ планину, подигнути хеликоптери Кфора

Foto: Profimedia/Ilustracija

Službe spasavanja na KiM saopštile su detalje od momenta kada su dobili telefonski poziv za pomoć, do kada je član Ambasade upućen kod lekara.

Prema navodima, poziv za pomoć je primljen u 14.20 sati, uz navode da se desila nesreća u rejonu ski-centra Brezovica. Obaveštena je policija i započeto je spasavanje.

Srećom, službe spasavanja uspele su da stupe u kontakt sa povređenim, koji je poslao koordinate gde se nalazi.

S lakoćom se stupilo u kontakt, navode, sa drugom osobom koja je bila u pratnji diplomate, ali mu nije imala pristup. Obojici je, dodaju, telefonom savetovano da ostanu mirni i rečeno im je o drugim bezbednosnim elementima.

U brzoj koordinaciji sa policijom i ski-centrom, omogućeno je prevoženje gorskih spasilaca žičarom do najviše tačke, dok je druga ekipa krenula da se penje do povređenih sa opremom za pomoć i evakuaciju sa zemlje.

U međuvremenu, ekipe vatrogasaca iz Štrpca su počele da pružaju podršku i približavaju se tom području.

Povređeni diplomata je evakuisan vazdušnim prevozom. Stigao je helikopter Kfora, koji je prevezao povređenog, kako bi dobio lekarsku pomoć.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: UHAPŠENA DVOJICA TERORISTA SA FRANCUSKE POTERNICE - Policija upala u kamp za migrante kod Subotice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (6)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!