PETNAEST STANOVA ZA IZBEGLICE: U Lučanima ključevi uručeni prognanima iz BiH i Hrvatske

V.C.S.

16. 12. 2022. u 22:08

KLjUČEVI 15 novih stanova, izgrađenih u okviru Regionalnog stambenog programa, potprojekat 5, koji su namenjeni izbeglicama iz BiH i Hrvatske, uručeni su danas u Lučanima.

ПЕТНАЕСТ СТАНОВА ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ: У Лучанима кључеви уручени прогнанима из БиХ и Хрватске

Foto: Komesarijat za izbeglice

Ukupna bruto površina zgrade je 943,74 kvadrata, dok je vrednost radova 485.822,26 evra. Upotrebna dozvola izdata je 30. septembra.

Regionalni stambeni program u Srbiji ima cilj da stambeno zbrine oko 7.000 najugroženijih porodica sa prostora bivše Jugoslavije koje imaju status izbeglih lica. U okviru programa korisnicima je do sada dodeljeno ukupno 6.844 stambenih rešenja, a u Lučanima je podrška, što kroz budžetska sredstva, što putem donatorskih sredstava, pružena za 61 porodicu u cilju stambenog zbrinjavanja ili ekonomskog osnaživanja. Od toga je, u okviru regionalnog stambenog programa, uručeno 17 stambenih rešenja.

- Obezbeđena je upotrebna dozvola za novoizgrađeni stambeni objekat na teritoriji lokalne samouprave Šabac, pa do kraja godine očekujemo da stambeno zbrinemo još 25 porodica. Komesarijat za izbeglice i migracije nastavlja i u narednoj godini da radi na poboljšanju uslova života izbeglica i interno raseljenih lica - rekla je pomoćnik komesara za izbeglice Danijela Nedić.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske, a sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope. Finansiran je sredstvima EU, kao najvećeg donatora, kao i SAD, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu