KROV ZA NOVI ŽIVOT: Uručeni ključevi novoizgrađenih stanova za izbegličke porodice

G. ĆIROVIĆ

22. 11. 2022. u 14:15

Uz prigodnu svečanost, u kraljevačkom prigradskom naselju Beranovac juče su uručeni ključevi deset novoizgrađenih stanova namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske u okviru Regionalnog stambenog programa – Potprojekat 9.

КРОВ ЗА НОВИ ЖИВОТ: Уручени кључеви новоизграђених станова за избегличке породице

G.Šljivić

- Ovo je značajan dan za porodice koje su konačno dočekale svoj novi dom, ujedno kraj trnovitog puta dugog 30 godina od kada su napustile ognjišta i došle u svoju Srbiju, kao i početak novog, boljeg života – rekla je ovom prilikom Svetlana Velimirović, zamenica komesara za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Prema njenim rečima, u okviru Regionalnog stambenog programa korisnicima je do sada dodeljeno ukupno 6.730 stambenih rešenja. Komesarijat za izbeglice je u Kraljevu budžetskim i donatorskim sredstvima trajno zbrinuo 178 izbegličkih porodica.

G.Šljivić

Novosagrađena zgrada sa stanovima za izbeglice

Ovaj projekat je, podsećamo, zajednički višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske. Sprovodi se uz podršku OEBS i UNHCR-a, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, kao i SAD i brojnih evropskih država.

Svečanom uručenju ključeva, uz čelnike ovdašnje lokalne samouprave prisustvovali su i Urs Šmit, ambasador Švajcarske u Srbiji i Dušan Kovačević, direktor Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)